Toyota Prius THSD Business Edition (2005) #6
Uitvoering | Prius THSD Business Edition |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
We hebben deze prius aangeschaft omdat we minder kilometers zouden gaan rijden.
De Citroen C4 picasso was op gas G3 gebouwd en koste 1200euro per jaar aan wegenbelasting.
Deze prius is belasting vrij.
Maar we zijn bijna 2 jaar verder en hebben toch al 65000km gereden.
We hebben van deze prius totaal geen spijt.
Hij rijd heerlijk is stil en ook zuinig.
In de zomer rijden we gemiddeld 1 op 20 km. In de winter dan rijden we gemiddeld 1 op 19 km.
Deze prius is altijd dealer onderhouden.
Bij 230000 km is er een achterlicht vervangen (remlicht stuk)
Dit komt niet veel voor volgens de dealer, de kosten waren 200 euro.
We hebben verder bij alle beurten ( om de 15000km)geen enkele reparatie gehad.
maandag 6-12 wordt de 245000km beurt uitgevoerd dan maar eens kijken of er wat extra vervangen moet worden.
De prius heeft ons nog nooit laten staan.
De stoelen zitten voor ons goed(we zijn niet erg groot/lang)
ook de bekleding is na al deze kilometers nog in zeer goede staat.
In het begin was het even wennen aan de automaat maar dat was snel onder controle,nu we er aan gewend zijn is het zeer prettig rijden.
Verder niets dan lof over de techniek,alles werkt en blijft het ook tot op heden doen, dit is erg prettig.
Was bij de picasso wel eens anders.
We hebben nog geen negatieve dingen over deze prius.
Mischien het wat beperkte uitzicht naar achteren(parkeren)
Zal de review blijven bijwerken.
De onderhoudsbeurt is uitgevoerd en de waterpomp is vervangen.
De kosten waren totaal 593 euro.Verder was alles goed,geen problemen.
De batterijen zijn nog steeds in orde ze laden nog steeds goed op en het brandstofverbruik is ook nog steeds goed(zuinig). Nu in de winter ongeveer 1 liter op 19 kilometer. Nu maar weer op naar de 260000km.
Wanneer er zich problemen voordoen zal ik dit zeker gaan vermelden.Tot op heden niets dan lof over deze prius.
onderhouds beurt
Bij 258000 km beurt laten uitvoeren(255000km dealer beurt),de waterpomp voor de elektromotor is onder garantie vervangen(terugroep actie van toyota)Dit is niet dezelfde pomp als in de vorige beurt is vervangen want dat was de benzinemotor waterpomp.
De kosten voor deze beurt 240 euro incl vervangende auto(30 euro)
Verder is het saai er is niets te melden over wat het niet zou doen.
Alles werkt uitstekend en de prius is nog steeds zeer zuinig.Hulde Hulde.
Nu maar weer op naar de 270000 km beurt.
270000 km
De grote onderhouds beurt laten uitvoeren.Bij toyota dealer uitgevoerd
De kosten van deze beurt 419,00 euro.(prijs is goedkoper dan volgens het toyota onderhouds programma)
Totaal niets aan de hand met deze prius alles werkt nog steeds en geen mankementen gehad tot nu toe,wel saai maar waar.
De prius is nog steeds zeer zuinig 1 liter op 20km haal ik ruim.Nu dan op naar de 285000 km.Ook dan zal ik deze review weer aanpassen.
aanvulling
Nog steeds zonder problemen met deze prius gereden.(saai he)
Helaas, na een gesprek met de dealer over de inruil van deze prius of toch helemaal op rijden besloten om hem toch in te ruilen.
Kregen voor ons doen er een leuke prijs voor terug.(Gaat er uiteindelijk om wat je er bij moet leggen)
Met pijn in mijn hart afscheid genomen van onze trouwe prius.
We hebben hem nu ingeruild voor een andere prius.(Prius3 1.8 Aspiration van 2009,rood)
Ik hoop dat deze prius net zo betrouwbaar en goed rijd als de vorige prius2.
Ik zal de revieuw voortzetten met de nieuwe prius3.