Toyota Prius THSD (2006) #3

UitvoeringPrius THSD
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2008

Terugblik op Prius

Aangezien ik veel baat had de diverse reviews die op Autoweek staan, bij de aanschaf van mijn huidige auto. Zet ik hieronder een korte terugblik op de Prius die we met veel plezier gereden hebben.

Prius 2e generatie geboren op 30-01-2006.
Wij hebben deze Prius gekocht op 23-05-2008 met 32000 km op de teller.

Gebruik;
De Prius is een heerlijke reisauto. Door de automaat is het altijd relaxt rijden, zowel op vakantie als woon/werk en de onvermijdelijke file. De toch behoorlijke kofferruimte was voor ons meer dan genoeg. Ook op vakanties is dit nooit een probleem geweest. De achterpassagiers hebben trouwens een zee van ruimte.
Ok, de Prius is misschien niet de meest flitsende auto en de uitbundig gebruikte grijstinten in het interieur niet echt sprekend, maar de Prius heeft ons wel hele fijne kilometers bezorgt.
Wij hebben de Prius gekocht vanwege z´n;
Prestaties
Ruimte
Intelligentie
Uitrusting
Suinigheid
Omdat de Prius zuinig kan rijden word je ook bijna constant uitgedaagd om dat zo veel mogelijk te doen. Het infoscherm helpt daar zeker bij. De Hybridentechniek van Toyota is echt leuk en zit knap in elkaar. Op www.john2211.nl is veel informatie te vinden inclusief leuke simulator. Toch nog even over de automaat deze hebben wij altijd als super ervaren. Je zit na bochten of wat dan ook, altijd op het juiste koppel om goed weg te komen. Ondanks dat de Prius ook pittig kan rijden heb ik altijd rustig gereden. Zie voor het verbruik het tabblad “verbruiksmonitor”

Bijzonderheden;
Naast de “normale” service beurten zijn dit de bijzonderheden;
• 11-06-2008 Kennismaking met Steenmarter € 75,60
• 16-12-2010 Accu (de kleine 12-Volt) vervangen € 144,10
• 01-12-2011 Remklauw RA vervangen € 150,00
• 11-12-2012 Raamschakelaar RV weigert dienst Gratis
• 17-06-2013 Remcilinder vast + remblokken LA vervangen € 155,96
• 01-10-2013 Krukaspakking lekkage.
Tevens was naast de lekkage op de krukaspakking ook het rubber bij het rechtervoorwiel aan vervanging toe. Bij elkaar waarschijnlijk zo’n € 1300 a € 1400,-

Omdat we ons al een tijdje aan het oriënteren waren op andere auto. Besloten om op;
09-10-2013 met een km-stand van 151000 km. de Prius te verkopen.