Toyota MR2 1.8 16v VVT-i (2003)
Uitvoering | MR2 1.8 16v VVT-i |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Deze MR2 is de tweede die ik heb gekocht. De eerste, een knalgele uit 2000, heb ik vier jaar gereden. Wegens heimwee de vijf jaar oude Lexus van mijn echtgenote ingeruild (met haar toestemming, zo gaat dat).
Wat heeft de nieuwe t.o.v. de oude? Sportuitlaat, verlagingsset, alarm, hardtop. Ben met alledrie niet heel erg blij...
- sportuitlaat geeft meer herrie dan verwacht
- verlaging ontneemt voelbaar het comfort
- alarm - hoop extra handelingen terwijl ik er echt niet in geloof
Waarom een nieuwe MR2? Perfect om te rijden, snel, altijd aanspraak, altijd aandacht, nooit meer een verhit hoofd, altijd de wind in het haar. Ik rijd zeer frequent zonder dak - ook in de winter.
Wees verstandig - reken jaarlijks op enkele ongemerkte
verkeersovertredingen wegens het overschrijden van de maximumsnelheid.
Gebeurt je ongemerkt.
Met de nieuwe - toch meer dan je zou verwachten:
- roestende lichtmetalen velgen ( kan dat, ja dat kan - dat had mijn oude ook!) - wordt onder garantie opgelost (stralen en spuiten)
- loszittende zonnekleppen (ook dat is een kwaal die ik kende)
- problemen met de levering van nieuwe banden (bedongen tijdens de aankoop, maar zeer lange levertijd!).
Wat verwacht ik aan problemen? Dat ie ’s winters nagenoeg onbestuurbaar wordt. Ben derhalve druk doende om nu al (ha!) een set winterbanden te regelen - en dat valt, geloof het maar, nog niet mee!