Toyota Land Cruiser 90 3.4 V6 (1999)

Toyota Land Cruiser 90 3.4 V6 (1999)

UitvoeringLand Cruiser 90 3.4 V6
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2016

Eindelijk een echte Landcruiser

Hoe begon het,
Begin jaren 2000 eens wezen kijken naar een Landcruiser 95 (5 deurs diesel), maar helaas mijn partner vond het iets aan de grote kant, het is toen een RAV geworden en daarna volgde nog enkele Honda Crv's allen met 4-Wheel Drive.

2015,
Na de aanschaf van een Outdoor Vouwwagen zagen we steeds meer 4x4 auto's die ervoor stonden en de vonk sloeg over, veel lezen en speuren naar info op internet het moest een Landcruiser of Pajero worden en geen Crv, Rav of Subaru (vind dit overigens ook prima wagens).

01-2016,
Eind 2015 begonnen met zoeken maar kon niets vinden naar mijn zin, de keus was eigenlijk wel gemaakt de Lancruiser zou het worden, ook nog wel even bij Jeep gekeken want zowel Jeep en Landcruiser hebben een active Club.
Gezien mijn uitstekende ervaringen met Japanse 4x4 werd de keuze al snel definitief een Landcruiser.

Maar het liep anders, tijdens het zoeken liep ik tegen een Grand Vitara V6 van de eerste eigenaar aan, en omdat we op Wintersport gingen moest er een auto komen waar we met z'n vieren in konden.
Deze Vitara heeft ons tot half augustus geen dag in de steek gelaten, niet met -20 en ook niet met +35 in de zomer.

08-2016 ,
Terug van zomervakantie besloten om de Vitara te verkopen, binnen een week verkocht aan de volgende liefhebber voor een redelijke prijs zodat de Landcruiser weer in zicht kwam.
Nu enkele dagen na zo'n 5 auto's bekeken te hebben was het bingo, Een Landcruiser 90 (3 deurs) automaat kwam op onze weg, lid geworden van de Lancruiser club en cruisen maar.
De eerste 500 km probleemloos gereden en nu maar eens gaan kijken wat er allemaal zoal aan gedaan moet worden.
Uiteraard heb ik alle vloeistoffen gelijk gecontroleerd, maar een uitgebreide inspectie staat op de rol.

09-2016 ,
Preventief nieuwe distributie, waterpomp, remmen en nog wat kleine zaken laten doen, airco gerepareerd en opnieuw laten vullen, weer heerlijk koel en dat was nodig de laatste dagen.
De eerste 1000 kilometer zit erop en eigenlijk geen byzonderheden behalve dan eerder genoemd onderhoud.
Heerlijke auto, hoge en veilige zit soepele automaat en zoals het er nu uitziet voor zo'n forse auto met V6 een redelijk verbruik van 1: 8.5

11-2016,
we zijn inmiddels 2 maanden en 4000 km verder, paar lange ritten gehad van 3-400 km. Geen olieverbruik en het gemiddelde verbruik is nu 1:8.2 voor zo'n auto ben ik best tevreden. Door een defecte bougie ging ie op 5 cilinders lopen dus alle 6 bougies preventief vervangen, de motor loopt nog soepeler, conclusie de Landcruiser bleef rijden ondanks een defecte bougie maar toen het buiten vochtiger werd kwam het euvel aan het "licht"

Deze winter nog wat roestpreventie toepassen en interieur opfrissen, een auto om nog jaren mee vooruit te kunnen. Het is heerlijk cruisen en het geeft een veilig gevoel zoveel auto om je heen, grote auto maar toch compact en overzichtelijk in het verkeer.

Een foto met de Vouwwagen laat op zich wachten, de Landcruiser heeft namelijk geen trekhaak en ook niet gehad, dit staat nog op de planning, eigenlijk zeer zeldzaam een Landcruiser zonder trekhaak, maar dus nooit zware aanhangers getrokken, dat is weer een groot pluspunt.

01-2017
Er staat inmiddels ruim 194000 km op de teller en de Toyota blijkt zeer betrouwbaar, met een gemiddeld verbruik van 1:8 ben ik tevreden.
Ook in de sneeuw heeft de 4x4 zich bewezen, veilig gevoel en een degelijke auto om me heen.
De planning is een grote beurt, trekhaak en het rubber voor moet ook vervangen worden.
Aangezien er geen olieverbruik is en de V6 heerlijk rustig loopt kan deze Landcruiser nog vele jaren mee. Mogelijk gaan we er nog de bergen mee in om een weekje te skien.

wordt vervolgt,

7,5