Toyota iQ 1.0 VVT-i Comfort (2009)

Toyota iQ 1.0 VVT-i Comfort (2009)

UitvoeringiQ 1.0 VVT-i Comfort
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2010

Still going strong

Onlangs kleine beurt gehad, behalve vibratie geen klachten, ergernissen of iets anders.
De IQ tovert een lach op je gezicht tenminste bij ons!
We vinden het nog steeds een eigenzinnig model.
Gemiddeld 1 op 19/20 bij normaal rijgedrag platte land, zodra we ermee van Vlissingen naar Groningen rijden is 1 op 25 mogelijk met 2 personen, weekendtas en 2 middelgrote honden van 18kg.

Het zoeft over de weg en doordat er weinig verkocht zijn krijg je verbaasde gezichten en vragen of dit een nieuw model is van Toyota.

Wat veel mensen niet weten is dat de IQ in Nice is ontworpen voor Lexus, hij zou er komen met een door Yamaha ontwikkeld blok, uiteindelijk onder Toyota naam gekomen met een 1.0 Daihatsu blok, een 1.33 Toyota 4 cilinder en een diesel.
Verhoudingsgewijs is de 1.0 het beste voor de lichte relatief hoge IQ.
De diesel rijdt enorm goed zuinig 1 op 31 is goed haalbaar en enorm veel koppel en in te zetten als minirace car

Update: Nieuwe apk, kleine beurt, geen bijzonderheden.
Remschijven voor bij 100.000kmm door toen nog weinig gebruik, achterschijven zijn nog origineel af fabriek evenals accu en uitlaatsysteem.
Waterpomp ook rond de 100.000km

Inzet IQ 170 per dag opgedeeld in 2 x 55km woonwerk en 4 x 10km en de rest korte stukjes.

2 gloeilmapjes voor en 1 nummerplaat verlichting

bizar

Gekocht in mei 2010 met slechts 8500km
nu nog steeds in gebruik kmstand nu 117.000km, bij 100.000km waterpomp en remschijven vernieuwd en 1 lampje tot nu toe.
Rijdt gemiddeld 1 op 19/20

de IQ heeft 1 nadeel dat is een vibratie niet leuk!

maar de wagen geeft zoveel comfort dat je het de IQ snel vergeeft.

zou er direct weer voor kiezen!
mijn vrouw ook!
de diesel was errrug rap en krachtig maar deze is ook prima
Inmiddels apk gekeurd in januari 2021, kmstand nu 182.000 onlangs beneden de 1 op 18 gereden bij -8 vrieskou.

Ook og gekeken naar een vervanger echter zodra we de IQ zien beseffen we dat we er nog steeds geen afstand van kunnen doen.
Het design, de ruime zit, het interieur, de kwaliteit de rijeigenschappen zijn zo bijzonder goed dat we inruil op de lange baan geschoven hebben.

9,5