Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Linea Terra (2005)

Toyota Corolla Verso
Toyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla VersoToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieurToyota Corolla Verso - interieur

UitvoeringCorolla Verso 2.2 D-4D Linea Terra
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Waarom de Toyota Corolla Verso?

Nadat ik eigenlijk aardig wat Japanners gereden hebt was de kwaliteit meestal wel goed.( geldt trouwens ook voor de Europese auto\'s).
Maar na een Renault Scenic gereden te hebben was het van af begin af aan al problemen met De Renault al was het een leaseauto de auto stond zelfs meer in de garage dan op de weg.
Ik wilde dan ook het liefst weer wat anders!
De keuze was voor mij tussen de VW Touran , Opel Zafira en Toyota Corolla Verso.
De Volkswagen was overal goed in maar wat saai en duur en zeker in Duitsland al uitermate populair geldt hetzelfde voor de Opel Zafira maar deze was qua prestaties wat zwakker maar is wel beter geprijsd.
Maar aangezien deze twee auto\'s goed waren dacht ik kan ik dan niet wat anders rijden?
Uiteindelijk na een collega gesproken te hebben had hij gezegd dat de Toyota Corolla Verso de MPV in zijn klasse is qua prijs en betrouwbaarheid.
Dus na het rijden in de auto was ik eigenlijk al verkocht!
Heb daarom ook niet verder gekeken naar een andere nieuwe auto.

De auto is in 2005 op kenteken gezet.
De kleur is zilver grijs metallic lak.
De auto is goed aangekleed met automatische airco , navigatiesysteem , leder , velgen , leuk uiterlijk ( wel ietsje saai) , stuur in hoogte verstelbaar , bekerhouders enzovoort gewoon uitermate compleet.

Het comfort is echt goed het is niet wat zacht zoals een franse auto maar ook weer niet het stevige comfort in sommige Duitse auto\'s.
De degelijkheid van de auto is goed zeker de afwerking van het interieur is van hoge kwaliteit.
De stoelen zeker met leer zijn goed misschien wat kleine zittingen maar zeker voldoende.
Ook de prestaties zijn op hoog niveau de auto kan gemakkelijk de 170 kilometer halen en rijdt dan alsmaar lekker door zonder al te rumoerige motor.
Ook is het verbruik van de auto is lekker zuinig zeker als ik vergelijk met mijn vorige auto de Renault Scenic.
Wel is de actieradius wat matig en moet je meerdere malen tanken.( Zou wat zijn als je verbruik veel is in mijn geval gelukkig niet).
De beenruimte acherin is ruim te noemen ook hier is het comfort hoog en vormen de stoelen zich naar jouw lichaamsomvang.
Ook is de bagageruimte ruim te noemen zeker als je ziet dat de auto van de buitenomvang niet groot is te noemen.
Wel moet ik zeggen dat het zicht door de A stijl wat matig is maar voor de rest is de weggligging fantastisch te noemen alleen niet zo heel sportief maar daar is zeker deze auto niet naar gemaakt.
Wat ik trouwens wel wat irritant vindt is dat de armsteun erg in de wegzit.
Voor de rest ben ik over het comfort tevreden , de ruimte in de auto ook , de klantvriendelijkheid van de dealers is ook goed zeker gezien de meerdere problemen met de auto , rijgedrag is prettig en vertrouwt te noemen.
Maar het hoge olieverbruik , de grote draaicirkel en de vele problemen stellen mij toch wel erg teleur!

Problemen zijn er eigenlijk teveel geweest :

6000 kilometer : lekke band , ruitenwissers vervangen foutje maar ze waren gewoon erg gevoelig.
15000 kilometer : lakschade ontdekt ( bij een Toyota) ? was dus echt zo ! door dealer weer netjes opgelost.
25000 kilometer : problemen met ruitenwissers.
37000 kilometer : eerste rammeltjes ontdekt en kraakjes bij dashboard maar ook bij motor na kijken van dealer opgelost
47000 kilometer : relais vervangen door problemen met de airco.
50000 kilometer : Last van te hoog olieverbruik
53000 kilometer : trillingen in motor
55000 kilomter : Rammels terug alleen in grotere mate.
66000 kilometer : katalysator vervangen
77000 kilometer : lekke koppaking , lakschade.
89000 kilometer : EGR kleppen vervangen.
98000 kilometer : verstuivers vervangen
135000 kilometer : radiateur vervangen , motormanagmentproblemen
160000 kilometer : startproblemen bij koude motor
200000 kilometer : elektronische storing auto was even onstuurbaar uiteindelijk afgesleepd naar de dealer gecontroleerd maar er was weinig aan de hand.
211000 kilometer : weer startproblemen , vermogen was weg op snelweg turboslang vervangen.( pechdag twee problemen tegelijk).

Na gewoon het normale onderhoud teveel extra problemen vind ik ben dan eigenlijk ook geheel verbaasd over de eerste plaats in de Autotevredenheidstrofee in Nederland in de MPV klasse.
En in Duitsland ook het betrouwbaarste merk!
Ben ik de enige met deze achterlijk veel problemen?
Ik ontvang graag reacties!

Update 211300:

Toch na een zeer zwakke betrouwbaarheid heb ik toch weer een Toyota gekocht omdat mijn vorige 3 Toyota\'s nagenoeg probleemloos waren en 2 nu met problemen.
Heb ik Toyota het voordeel van twijfel gegeven en ben samen met de dealer gesproken en kon ik met veel voordeel in een nieuwe Toyota Prius stappen!

5,0