Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Terra 7-zitter (2005)
Uitvoering | Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Terra 7-zitter |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Gelet op de aanstaande gezinsuitbreiding (3e kind) zochten we een betrouwbare auto met drie stoelen achterin, een behoorlijke kofferruimte, en liefst de mogelijkheid om incidenteel opa en oma mee te nemen.
De Corolla Verso die we hebben aangeschaft heeft dit allemaal. Inmiddels hebben we de auto anderhalve maand en zijn we dik tevreden van wat er allemaal mogelijk is. Het rijden in deze auto is een genot omdat het niet als een MPV voelt. Opa en oma, of de visite kan inderdaad met gemak mee en als de achterste stoelen niet gebruikt worden heb je een behoorlijke kofferruimte.
Inmiddels wel een aantal dingen geleerd:
- Met zes personen heb je nog enige kofferruimte, maar als je met zeven personen rijdt dan is zelfs een eenvoudige buggy als bagage al een uitdaging.
- De bagageafdekking is vrij eenvoudig te verwijderen en terug te plaatsen, maar het opbergen in de laadvloer is specialistenwerk. Overigens is dat alleen nodig als je de achterste stoelen gebruikt. Optie is om ’m dan niet in, maar op de laadvloer (als bagage) mee te nemen.
- Waar de wagen achter ophoudt is redelijk te zien, het gebrek aan zicht op de voorkant is lastig. Niet alleen met inparkeren, maar ook in steil neerwaarts lopende bochten (in sommige parkeergarages).
Update 02-02-2006:
Voor het eerst met een aanhanger (vouwwagen / 550Kg) gereden. Omdat de auto breder en hoger is dan een normaal model, is het nauwelijks merkbaar dat er iets achter hangt.
Het blijft een heerlijke auto met veel comfort en prima rijgedrag.
Update 08-04-2007:
- Inmiddels de eerste beurt gehad (uiteraard zonder problemen) en alsnog parkeersensoren in de achterbumper laten zetten. Dat maakt het toch net wat makkelijker om te parkeren omdat je iets verder kunt doorrijden dan je soms denkt.
- Rijden gaat soepeltjes, heb alleen een enkele keer gehad dat ik hem niet in 1x in de achteruit versnelling kreeg.
- Ben de boordcomputer gaan waarderen. Als ik zin heb om daar naar te luisteren (dus opletten op rijstijl) dan rij ik al snel 0,7 l/100km zuiniger. Dat is niet alleen fictief, maar ook bij de tankbeurt te merken.
- Brengt me meteen bij het enige minpunt, de indicatie tank leeg. Bij een tank van 60l begint het lampje al te branden als er 43l uit is en de boordcomputer zegt rond de 47l dat de tank leeg is. Toch raar dat je in zo’n moderne auto op de dagteller moet letten om te weten of de tank leeg is.
Update 02-02-2006: Geen.
Update 08-04-2007: Geen.