Toyota Corolla 2.0 D XL (1996)
Uitvoering | Corolla 2.0 D XL |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na een paar jaar met volle tevredenheid in een Starlet diesel gereden te hebben, vond ik het tijd voor een andere auto. Graag iets groter, met airco maar zeker zo betrouwbaar. Na gekeken te hebben bij een Golf 3 TDI (waar ik mijn twijfels over had) kwam ik deze auto bij een Toyota-dealer tegen. De auto was tot dan toe altijd dealer-onderhouden. Omdat ik de auto zonder garantie en APK meenam, ging er een aardig bedrag vanaf.
De Toyota Corolla is een erg fijne auto. Niet supersnel, maar meekomen met het verkeer is geen probleem. Bij doorrijden op de snelweg maakt de auto vrij veel toeren, maar het geluidsniveau blijft binnen de perken. Hoeveel toeren de motor dan precies maakt is niet duidelijk: een toerenteller was toen niet verkrijgbaar op de dieselversie.
De zit achter het stuur is goed te noemen, mede dankzij het in hoogte verstelbare stuurwiel en bestuurdersstoel. Standaard is de Corolla ook voorzien van stuurbekrachtiging. Zoals gezegd is mijn Corolla ook voorzien van airco, waardoor het ook ’s zomers achter het stuur goed is uit te houden. De auto komt degelijk over: weinig kraakjes en piepjes zijn er in het interieur te horen.
Waar het natuurlijk (ook) om gaat bij een diesel, is het verbruik. Met een normale rijstijl en redelijk veel airco-gebruik toch nog zo rond de 1:16 - 1:17.
Update 13 juli 2007:
Sinds de distributieriem is vervangen, is de auto zuiniger gaan lopen. Het verbruik is nu tussen de 1:17 en 1:19.
Over de betrouwbaarheid van Toyota’s is al veel gezegd. Aan dit (standaard)verhaal heb ik dan ook niets toe te voegen: tot op heden zijn er helemaal geen problemen geweest. Alles werkt perfect aan deze auto! Helemaal top dus!
Update 13 juli 2007:
Tot op heden behalve het ’normale’ onderhoud alleen een aandrijfashoes en de schokdempers achter vervangen. Voorbanden zitten er al 80.000 km op! De volgende worden dus zeker weer Michelins.
Update 22 januari 2008:
De radiateur is een paar maanden geleden vervangen, evenals 4 banden. Verder nog steeds geen bijzonderheden.
Update 25 mei 2008:
Bij de APK bleek de rechtervoor-veer gebroken. Deze wordt vervangen. Verder geen bijzonderheden na 357.500 km.