Toyota Corolla 1.6 XLi (1994)

Toyota Corolla

UitvoeringCorolla 1.6 XLi
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2002

Ik heb vorige week afscheid genomen van mijn ’94-er Corolla. Snif, snif. Maar de nieuwe auto (RAV4 ’02) doet de oude snel vergeten! Niettemin zeer tevreden over de bijna 5 jaar en 73.000 gereden km’s met de Corolla. Kocht de auto in 2002 van een handelaar met 128.000 km erop. Was de derde eigenaar en was onder andere van een caravanbezitter geweest. Tja, als jonge automobilist ben je niet zo kritisch. Als je mij toen had gevraagd hoe lang ik met de Corolla zou doen, had ik waarschijnlijk geantwoord: ik zie wel!

Maar dat Toyota betrouwbaar is ben ik nu wel achter! De ervaringen van mn pa (begonnen met een Crown, toen Camry, CarinaII, 2x Carine E en nu Avensis) kan ik nu ook positief bevestigen. Luxe zat er niet op (zonder stuurbekrachtiging) maar de 115pk 1.6L wilde wel altijd vooruit.

Toentertijd gekocht voor €3400,- en nu nog €1145,- voor terug gekregen (bij inruil) viel mij nog helemaal niet tegen. De dealer kon meer geven als er stuurbekrachtiging en airco op had gezeten. Waarschijnlijk is tie op dit moment al ergens in Afrika.

Grote problemen niet gehad. Tenminste nooit langs de kant van de weg gestaan met pech. Ik ben wel iemand die zorgt dat een auto netjes op tijd zijn beurt krijgt en dat onderdelen vervangen worden die aan vervanging toe zijn.

Naast slijtdelen (remblokjes, schokdempers etc.) zijn de volgende onderdelen wel eens vervangen;
- waterpomp (gescheurd)
- carterpan (lekkage)
- krukaskering (zat er aan te komen)

Prijs van (originele) onderdelen voor Toyota is nog wel eens aan de hoge kant.

7,5

PRIVATE LEASE Toyota Corolla