Toyota Corolla 1.3i (1995)

Uitvoering | Corolla 1.3i |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Betrouwbare en comfortabele Corolla
Ik heb deze auto sinds oktober 2010 in mijn bezit en heb nog geen moment spijt gehad van de aanschaf ervan. Eind vorig jaar was ik op zoek naar mijn eerste auto en mijn oog viel al gauw op een Toyota Corolla vanwege de betrouwbaarheid, degelijkheid, zuinigheid en uiterlijk. Ik ben student, dus het moet allemaal niet teveel kosten. Het gaat hier trouwens om een 1.3I GXI Sport. Wat het sport precies inhoud weet ik niet, wel zitten er standaard l.m. velgen onder, schuifdak en toerenteller zonder Economy-meter, en tot slot meegespoten bumpers.
Het is werkelijk een heerlijke auto om mee te rijden, hij schakelt soepel en trekt vlot op. Onder de 110 KM/u is hij stil, daarboven gaat hij veel toeren maken en wordt hij wat luidruchtiger. Het verbruik is best netjes, gemiddeld tussen de 13.7 en de 14.3. Kan zuiniger, afhankelijk van mijn rechtervoet. Het geluid van de stereo vond ik matig dus heb 2 hoedeplankspeakers gemonteerd en nu is het geluid prima! Het was overigens niet duur, totaal 70 euro. De stoelen zitten comfortabel en achterin is ook genoeg ruimte voor mensen van 1.90.
Onderhoud heeft hij zolang ik hem heb nog niet gehad, de eerstvolgende beurt komt bij 179000. Ik heb enkel een koplampje moeten vervangen.
Toyota Corolla zijn hartstikke fijne auto's die prima rijden en niet veel kosten, vandaar dat je er nog zoveel ziet rijden. Voorlopig ruim ik hem nog niet op, en als ik het doe neem ik een Celica of iets dergelijks.