Toyota C-HR 2.0 Hybrid Bi-Tone (2020)

Toyota C-HR
Toyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HRToyota C-HR

UitvoeringC-HR 2.0 Hybrid Bi-Tone
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021

Liefhebbersauto

Mijn ervaringen met deze auto deel ik graag met de lezers.
Gekocht als 2e handsauto met 9000 km op de teller, vorige eigenaar vond hem bij nader inzien toch te klein.
Herkenbaar die ervaring maar het ligt m.n. aan de persoonlijke omstandigheden hoe je dat ervaart. In mijn situatie speelt het feit dat ik er voor 70% alleen inzit en heel enkel samen met mijn vrouw. Ruimte genoeg en ook de kofferbak is ruim en goed toegankelijk.
Het rijden met deze auto is een feest, supersnel, geruisloos en wendbaar en voorzien van alle benodigde rijhulpsystemen. Het benzineverbruik meet ik bij elke tankbeurt door de gereden km op de dagteller te delen door de getankte hoeveelheid en dan varieert het verbruik van 1:18 tot 1:21 Sterk afhankelijk van de omstandigheden, veel snelweg km dan wordt het verbruik hoger (1:18) en veel stads/dorps km dan wordt hij aanmerkelijk zuiniger.
Een enkele keer heb ik shell premium benzine getankt maar dat geeft geen of erg weinig resultaat in een gunstiger verbruik. Wel lijkt het of de auto dan nog feller reageert maar dat kan ook wensdenken zijn. Onderhoud gewoon via het fabrieksschema en de kosten vallen dan erg mee. Tot op de dag van vandaag geen storingen o.i.d. gehad, moet ook niet want daar ben ik allergisch voor!
Met enige regelmaat thuis handmatig wassen en de sleutel niet in de broekzak maar wegleggen anders gaan de spiegels steeds in en uitklappen. Navigatie werkt bijna feilloos, een keer ervaren dat deze navigatie "de weg kwijt was". Herstelde zich vanzelf en zeer snel. De DAB radio ontvangst werkt goed, echter in sommige buitengebieden merkt je dat er geen ontvangst is. Met name op de A31 in Duitsland heb je stukken zonder ontvangst. Is gewoon storend maar het ligt niet aan de auto. U kunt dit allen een "vlakke" review vinden maar er is gewoon op dit moment niet meer van te vertellen.
Na deze zomer met vakantiekilometers erbij kom ik terug met meerdere en hopelijk ook goede ervaringen.
Resumerend: een aanradersauto!

10,0