Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort (2010)
Uitvoering | Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Aygo ervaringen
De Aygo is een geweldige kleine stadsauto. De auto is betrouwbaar en in het stadsverkeer voldoende vlot. In het bijzonder de kleine draaicirkel en snel toeren makend motortje zijn dan een plus.
Na ongeveer 1,5 jaar en 25.000 km met de auto gereden te hebben kan ik stellen dat de auto vooral betrouwbaar is. Het is geen auto om hele lange afstanden mee te rijden, dit omdat hij op de snelweg erg windgevoelig en lawaaiig is. 130km per uur op de snelweg rijden kan allemaal best, maar je merkt dan wel dat de auto niet heel veel reserve meer heeft. Deze wagen voelt zich gewoon het lekkerst in de stad en op de binnenwegen. Daar is het een lekker dynamisch rijdend karretje.
Qua uitrusting is de Aygo, gezien zijn leeftijd en het segment, best aardig bedeeld. De airco en electrische ramen zijn een welkome aanvulling. Daarnaast heb ik de auto nog voorzien van een dashboardklep (deze is niet standaard), een carkit, originele mistlampen en licht metalen velgen.
Met pijn in het hart hebben we de auto uiteindelijk verkocht i.v.m. de komst van een auto van de zaak.