Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort (2010)
| Uitvoering | Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 28.491 km |
De aanschaf en de eerste kilometers
Eind september ruilden wij onze Corolla (onze tweede auto) in voor een nieuwe zwarte Aygo. Reden: toe aan iets nieuws naast onze andere auto; een grijze Toyota Yaris 1.5 T-Sport uit 2003 en daarnaast een jaarlijkse kostenbesparing van ongeveer 800 euro per jaar (verschil in verzekering, wegenbelasting en brandstofkosten).
De Aygo kochten we bij Gebr. Van Gent in Veenendaal. De service was daar super en de prijs die wij voor de Corolla terugkregen was prima. Wel besloten wij om in de Aygo Comfort de volgende opties toe te voegen: Airco, mistlampen voorzijde, toerenteller, kentekenplaten met opleg-letters, midnight black metallic en Parrot MKi9100 (carkit).
Na het ophalen van onze auto kwamen wij er vrij snel achter dat
de microfoon van de carkit niet werkte. Ook was er gekraak hoorbaar bij het rechterbuitenspiegel en het bevestigingspunt aan het chasis van beide gordels voorin.
Direct contact opgenomen met Gebr. Van Gent en aan het eind van de week zijn alle problemen kosteloos en zonder problemen verholpen.
Het rijden van de Aygo bevalt ons uitstekend. De wegligging is voor zo'n kleine auto prima. Het viel ons op dat je met zo'n Aygo erg snel bij een verkeerslicht weg bent. Het nodigt soms uit tot "sprintjes". Wanneer je 110 a 120 km/h rijdt en je het gaspedaal intrapt, verwacht dan geen wonderen. Het duurt even voordat de Aygo doorloopt naar de 140 km/h. Wanneer je terugschakelt naar de 4e versnelling gaat het wel wat sneller, maarwij vinden het te verwaarlozen.
Het interieur van de Aygo is netjes. De zes speakers bij de Comfort uitvoering zorgen voor een goed geluid. En de stoelen zitten prima.
Voor de winter hebben wij Nokian winterbanden aangeschaft onder onze Aygo (originele bandenmaat). Prima band voor de Aygo. Veel grip en hierdoor een veilig gevoel.
Het verbruik is gemiddeld rond de 1 op 20. Onze rijstijl is vrij defensief.
Het enige nadeel aan de Aygo vinden wij de "zachtheid" van de autolak. Je kan je auto niet wassen zonder dat er een krasje / swirl bij komt. Ook al wassen wij de auto met de hand en allemaal schone en nieuwe artikelen op advies van de dealer.
Tussenstand
Ondertussen staat er 6800 km op de kilometerteller. De Aygo bevalt nog steeds prima als tweede auto.
In maart 2011 heb ik de Aygo vanaf de B-stijl laten blinderen. Dit heb ik bij mijn dealer, Van Gent, laten doen. Het was daar wel iets duurder dan bij anderen, maar gezien hun service en het vertrouwen wat ik in hun heb, heb ik hun die €325,- gegund. En het resultaat is voortreffelijk! Het maakt de Aygo net iets specialer.
En vervolgens bij het wisselen van de winterbanden zijn de nieuwe sportvelgen, Borbet X8, onder de Aygo gelegd. Ik heb het gewoon bij 14 inch gelaten. Dit om de motor/bak verhouding niet te dwarsbomen.
De combinatie van een zwarte Aygo, met geblindeerde ramen en de sportvelgen maakt mijn Aygo speciaal. Binnenkort zal ik een foto plaatsen.
Met het warme weer doet de airco van de Aygo het perfect (echt koud als je wilt).
Het verbruik blijft rond de 1 op 20/21. Prima!
Wel merk ik steeds vaker dat je minder moet schakelen (op toeren houden dus). Als de Aygo onder de 2000 toeren beland, dan merk je dat hij lastiger vooruit komt. Op zich logisch, maar soms ook irritant.
We blijven genieten van de ritten in onze opvallende Aygo.
Grote beurt en ruim 2 jaar verder
Afgelopen woensdag heeft de Aygo zijn tweede beurt gehad bij de Toyota dealer Van Gent in Veenendaal. Dit betrof de grote beurt. Het enige wat extra vervangen moest worden was het interieur filter. De beurt en het filter kostte bij elkaar €260,-
Wel had ik 1 opmerking vooraf gaande aan de beurt. Al de Aygo stationair liep en ik schakelde de airco in, dan begon de motor te "blubberen". Uiteindelijk bleek de pakking van de uitlaat, ter hoogte van het motorblok, kapot te zijn. Deze is onder garantie vervangen.
Ook zijn de winterbanden weer onder de Aygo gelegd. Overigens kosteloos. Dit omdat de banden er bij de grote beurt toch af moesten (de winterbanden liggen op eigen velgen).
Het gemiddelde verbruik van de Aygo ligt tussen de 1 op 18 / 1 op 19. Voor ons een prima verbruik. Wij rijden erg veel lokale kilometers.
Op naar de volgende beurt (volgend jaar)
Aygo verkocht
Gezien het feit dat deze Aygo drie jaar oud was en het feit dat Toyota €1500 extra terug gaf voor je huidige Toyota heb ik besloten om de Aygo in te ruilen voor een nieuwe (zie nieuwe review).
Deze Aygo heeft mij nooit in de steek gelaten. Altijd starten en lopen. De Aygo staat nu te koop bij Gebr. Van Gent in Veenendaal.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Toyota Aygo

Koopwijzer: Peugeot 107 - Toyota Aygo - Citroën C1 2005

Toyota Aygo 1.0 12V VVT-i Access (2009)

Vergelijkende Test: Toyota Aygo - Nissan Pixo

Kwart meer doorrijders na tanken door hogere prijzen aan de pomp