Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i + (2008)
Uitvoering | Aygo 1.0 12v VVT-i + |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds vrijdag 7 november ben ik de trotse eigenaar van een Toyota Aygo, met vijf deuren in de plus uitvoering. Als opties/accesoires heb ik metallic lak (Mystic Blue), airconditioning, dashboardkastje, toerenteller, lichtmetalenvelgen (acht-spaaks) en een ipod aansluiting.
Ik heb voor deze auto gekozen omdat hij een lekker pittig motortje heeft, een goede verkoopprijs heeft (alhoewel deze met wat opties al snel flink oploopt), sportief eruit ziet en gewoon lekker zuinig is kwa verbruik en onderhoud.
Allereerst wil ik even kwijt dat deze auto voldoet boven mijn verwachtingen. Alles ziet er keurig en netjes afgewerkt uit en voelt stevig en degelijk aan.
De wegligging van de auto vind ik perfect. Hij helt weinig over in bochten en het onderstel is lekker comfortable.
Ook over het 1.0 liter motor(tje) ben ik zeer tevreden. Hij trekt lekker op en op de snelweg kun je goed mee komen met het overige verkeer. Het drie cilinder geluidje vind ik nog het leukste van de motor. Het brommetje klinkt sportief en totaal niet overheersend.
De verwarming en airco zijn ook dik in orde. Deze zijn echt binnen enkele seconden koud en warm en staan vaak zelfs al op de laagste stand al te hard.
Ook de iPod interface die is ingebouwd door de dealer werkt geweldig. Je kunt de iPod heel gemakkelijk bedienen via de fraai ingebouwde radio en deze laad op in het dashboard kastje en kan hier altijd blijven liggen.
Wat ik wel gemerkt heb is dat de auto erg zijwind gevoelig is. Dit komt natuurlijk omdat de auto toch vrij hoog en kort is. Dit is echter bij extreme windstoten pas echt goed voelbaar en niet bij normale omstandigheden.
Zoals je merkt heb ik nog geen tot weinig problemen/opmerkingen over de auto, maar dit is natuurlijk omdat deze nog erg nieuw is. Ik hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen met de auto, maar tot nu toe ben ik er echt super blij mee!
De waarderingen heb ik op het moment nog eventjes op goed (****) gezet, maar dit is natuurlijk nog geen betrouwbare informatie en zal ik later dus nog aanpassen.
07-10-2008 0km Aflevering, geen problemen
10-10-2008 807km Eerste indruk, geen problemen