Toyota Avensis Wagon 2.2 D-4D Linea Luna (2006)
Uitvoering | Avensis Wagon 2.2 D-4D Linea Luna |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na een tegenvallende ervaring met een Opel Vectra GTS Diesel (redelijk veel kleine ergenissen) na 1,5 jaar en 90.000 km nu eens voor een Japanner gekozen.
Daarvoor 1,5 jaar en 90.000 km in een Volkwagen Golf TDI Variant gereden, maar vanwege het totale prijskaartje in dit geval niet voor de nieuwe Passat gekozen.
Wel heel tevreden over de Volkswagen, nul problemen.
Alleen elke 7.000 km 1 liter olie bijvullen, bekend TDI euvel.
Dat lees je in de reviews wel eens anders, daarom wil ik dit toch nog even specifiek
vermelden.
Toyota Avensis.
In 1e instantie viel sowieso de prijs/standaarduitrusting/motorisatie positief op.
Zeker vergeleken met z’n directe concurrenten die met dezelfde motorisatie en uitrusting toch wel ettelijke duizenden Euro’s duurder zouden worden.
En scheelt ook weer in de bijtelling.
Standaard bijv. een prima geintegreerde audio-installatie met 8 speakers incl. bediening vanaf het ( met leer beklede) stuur, links en rechts apart te regelen automatische airco, 16 inch lichtmetaal,
cruise control, 9 airbags, ABS/EBD/BA/TC EN VCS, mistlampen voor, regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, buitenspiegels ook elektrisch
inklapbaar en tevens enkele minder opvallende maar wel prettige zaken als een verlicht contactslot, instapverlichting in de portieren, verlichte make up
spiegels in de zonnekleppen en diverse bekerhouders; kortom goed compleet.
De gemonteerde extra’s zijn het navigatiesysteem (heel Europa op 1 dvd) weliswaar zonder kleurenscherm, maar werkt prima, parkeersensoren achter in kleur, vaste trekhaak, een originele Toyota carkit incl. lederen console en beschermstrips op de zijkanten van de carrosserie in kleur.
Dit laaste altijd doen om schade te voorkomen ; echt een manco in de standaard-uitrusting.
De auto heeft de kleur platinum silver en in combinatie met de aluminium dakreling en het donkere privacy-glass achter staat dit de auto prima.
Dagelijks wordt er sowieso 160 km woon-werkverkeer mee gereden en ik kan dan ook zeker beamen dat de auto eigenlijk een zeer positieve indruk achterlaat.
Het geluidsniveau is erg laag, trillingen en resonanties zijn er niet en ook is de auto nog geheel vrij van rammels e.d.
Ik vind de auto ook keurig , strak en solide afgewerkt.
De stoelen zitten prima, geen vermoeidheid, de standaard stereo installatie heeft een prima geluid en ik heb ook geen klachten over de radio ontvangst ondanks de in de achterste zijruit geintegreerde antenne.(wel eens klachten over gehoord).
Als je veel snelweg rijdt en zo tussen de 100 en 140 km/u aanhoudt als snelheid ligt het gemiddelde verbruik tussen de 1 op 15 en 1 op 18.
Bij sneller rijden blijkt bijv. dat 170 km/u in zes bij 3.000 toeren een hele aangename en in deze auto relaxte snelheid is. Ook de remmen zijn zeer bijterig en tevens over de wegligging en windgevoeligheid totaal geen klachten.
Schakelen en koppelen gaat ook zeer soepel, alleen als de motor koud is gaat het schakelen van 1 naar 2 wat stroef, maar naarmate de kilometers vorderen heb ik het idee dat dit steeds beter gaat.
Ook met de ruimte in het interieur en de kofferruimte is het prima gesteld. Aleen jammer van de donkere kleurstelling in het interieur; in deze uitvoering
geen keuze.
Kortom, ik kan tot nu toe alleen maar positief zijn over deze Toyota.
Dinsdag de 25e april krijgt hij z’n eerste kleine beurt; ik zal t.z.t de review updaten maar verwacht verder niets.
======== UPDATE 25 APRIL 2006 KM STAND 16.250 KM =====================
Auto heeft vandaag z’n 1e onderhoudsbeurt gehad.
Zoals te verwachten geen bijzonderheden.
Verse olie (6 liter), oliefilter, ruitensproeiervloeistof, injectiecleaner
diesel en nog wat kleinigheden ; totaal bedrqag incl. BTW eur. 173,88.
Op naar de 30.000 km.
Verder geen enkel probleem met de auto.
==========UPDATE 10 OKTOBER 2006 KM. STAND 31.145 KM===================
Auto heeft vandaag z’n 2e onderhoudsbeurt gehad.
Geen bijzonderheden en geen klachten ; men heeft als extra het interieurfilter
vervangen en de handrem afgesteld.
Totale kosten incl. BTW EUR. 286,61.
De auto bevalt nog steeds prima ; m.n. het lage geluidsniveau in het interieur
en de goede en degelijke afwerking en bouwkwaliteit springen er uit.
Volgende week buitenlandse rit naar Marseille en via Le Havre weer terug
naar Nederland.
Ik zal n.a.v. deze rit volgende week de review updaten ; het zal toch zo’n
kleine 3.000 km in 5 dagen tijd zijn.
================UPDATE 22 oktober 2006 km stand 34.425====================
Hier de beloofde update na de buitenlandse rit.
De Toyota heeft zich perfect gedragen ; de afstanden worden zonder
vermoeidheid afgelegd wat te danken is aan het opvallende lage geluidsniveau
in het interieur ; ook de stoelen zijn voor mij betreft perfect ; geen last
van klachten, pijn en/of vermoeidheid.
De airco, cruisecontrol en ook de Toyota navigatie hebben geen enkele
steek laten vallen ; voldoet allemaal uitstekend.
Verbruik bij lange afstanden op de cruise control bij 130 / 140 km/h zo rond
de 1 : 17.Prima dus.
Ook wel stukken tussen de 170 en 200 km/h gereden ; wegligging uitstekend
en ook de rust in het interieur blijft verbazen ; verbruik gaat dan richting
1 op 14.
De trekkracht van de motor laat zich bij behoorlijke stijgingen goed kennen ;
hij houdt absoluut zonder een merkbare vorm van inspanning zijn de snelheid
vast.
Kortom, wat mij betreft een perfecte, rustgevende reisauto en tot nu toe
geheel vrij van storingen, mankementen, rammels etc.
UPDATE donderdag 2 NOVEMBER 2006 KM 34.989
Met veel pijn & verdriet de auto ingeleverd ; reden is dat ik vanaf 01.08.2006
te weinig kilometers maak na een wijziging van werkgever.
Privé is de auto dan toch wel erg duur en per 01.01.07 verjaart
de auto sowieso.
Een leuke deal met Toyota dealer van Dorst in Breda kunnen maken.
Ik heb daar een jonge gebruikte Aygo 3 deurs Sport kunnen kopen van
1 jaar oud en van Dorst heeft de Avensis voor een mooie prijs ingenomen
en het verschil uitbetaald.
De Avensis is een uitstekende probleemloze auto geweest en ik hoop dat hij
een nieuw ’leuk’ baasje vindt die er de nodige ’dieselwaardige’ kilometers
mee zal gaan rijden.
Ik zal uiteraard v.w.b. de Aygo binnenkort een nieuwe review aanmaken.
Vocht in een koplampunit ; door de dealer na 3 weken verholpen ; probleem is niet meer teruggekomen.
Verder niets.
10 oktober 2006, km 31.145
Geen problemen.
22 oktober 2006, km 34.425
Geen probelemen, nada, noppes.
2 november 2006, km 34.989
Geen problemen ; auto ingeruild op een jonge Aygo Sport 3 drs.