Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D Linea Terra (2005)
| Uitvoering | Avensis Wagon 2.0 D-4D Linea Terra |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 25.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik heb als leaseauto een Avenis Wagon 2.2 D-Cat Executive besteld maar als voorloopauto heb ik voorlopig het 2005 model 2.0 Linea terra. Dus ik zal mijn review beginnen over deze wagen en dan hopelijk tzt mijn ervaringen met de D-cat Executive daar tegen aan houden. Kan ik meteen inschatten of het die Eur 9000 meer waard is. (Gelukkig wel iets om naar voorruit te kijken)
Ondanks het feit dat dit het opstapmodel van de Avensis Wagon is ben ik niet onaangenaam verrast door de rijeigenschappen en de aankleding van de auto. Met 116pk (85KW) heeft deze auto nog steeds redelijk wat vermogen, wat zich vooral uit in de lagere versnellingen. De auto is vrij stil tot 130-140 km en heeft een goede wegligging. In de wat scherpere bochten moet ik natuurlijk nog wel terugdenken aan mijn peugeot 406 Coupé, maar daar kunnen maar weinig auto’s aan tippen qua wegligging.
Interieur is basis maar wel van alle noodzakelijkheden voorzien, zoals een audio installatie, airco en boordcomputer. De stoelen zitten wat hoog, zeker in vergelijking met mijn vorige auto, maar hopelijk went dat snel. Volgens mij zitten de stoelen in de executive ook beter. Het design van het interieur is minder mooi dan wat ik op de executive heb gezien.
Het rijden met bagage en passagiers moet nog komen.
Voor zover de eerste ervaringen. Zodra er wat meer km op de teller staat zal ik een update doen.
Geen