Toyota Avensis 2.0 D4-D Linea Sol (1999)
Uitvoering | Avensis 2.0 D4-D Linea Sol |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
De auto heeft een fijne dieselmotor, stil, snel comfortabel en redelijk zuinig. De auto heeft veel plek op de achterbank en heeft bovendien een zeer ruime kofferbak.
Het dashboard is een beetje van ’vroeguh’ maar ach alles werkt en het zit goed in elkaar geschroefd.
De standaard motor trekt niet beneden de 2000tpm daarom heb ik hem laten tunen bij kilometerstand 205.000. De drive-ability is nu veel beter.
Update december 2007:
Ik kom toch terug op mijn eerdere review, de afgelopen 70.000km zijn zonder veel problemen doorlopen, ik heb alleen nog een nieuwe startmotor nodig gehad en de drukregelkleppen van de brandstofpomp zijn recentelijk vernieuwd.
Trillingsproblemen zijn opgelost door zeer zorgvuldig balanceren en montage. De auto blijft wel heel gevoelig op dit punt.
Verder heeft de auto alleen om de 15000km zijn onderhoudsbeurten gehad. Ik heb de betrouwbaarheid verhoogd naar 4 sterren dit omdat de auto inmiddels wel op ruim 280.000km staat en hij heeft ons nog nooit in de kou laten staan.
Update Juni 2008:
Ons trouwe beessie is eruit in ingeruild op een Avensis 2.4 automaat uit 2004. De wagen heeft bijna 3 ton gelopen en rijdt alweer vrolijk rond in Oost europa.
Grappig detail: ik heb in 5 jaar en 120.000 km slechts 4000 euro afgeschreven op deze wagen, leuk!! (gekocht voor 7000 euro en ingeruild voor 3000 euro)
-Problemen met de Centrale vergrendeling, zender defect. 175.000km
-Problemen met trillende remmen.
-Problemen met airco: leidingwerk door trillingen lek geraakt (bekend probleem volgens dealer) 185.000km
-Problemen met vliegwiel, vliegwiel + koppeling vervangen (bekend probleem volgens dealer) (1200 euro!!) 210.000km
-Trillend stuur rond de 100km/h (nu opgelost)
-kapotte 5de versnelling 245.000km
-kapotte startmotor bij 260.000km