Toyota Avensis 2.0 D4-D Linea Luna (2000)
| Uitvoering | Avensis 2.0 D4-D Linea Luna |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Avensis is een prima reisauto. Een stevige motor met goede prestaties. Er is volop ruimte voor mens en bagage. Het comfort, vooral vanwege de stoelen, is matig. Langere mensen zitten nogal hoog en hebben problemen met het zicht tijdens stadsritten. Jammer ook dat het stuur niet axiaal verstelbaar is. Voor de afwerking binnen zijn goedkoop ogende materialen gebruikt en er gaat nog wel eens iets kapot.
Toyota pronkt met een hoge landelijke score vwb de serviceverlening door de dealers. Ik ben echt benieuwd waar dat onderzoek is uitgevoerd. Want hier in de Randstad is het drie keer niks: hebt u bijvoorbeeld wel eens twee weken moeten wachten voordat een V-snaar was vervangen?!
Ik kocht een Toyota vanwege de (vermeende) betrouwbaarheid. Maar de Avensis voldoet volstrekt niet aan die verwachting. De Avensis wordt ook niet in Japan gebouwd, maar in Engeland.
1. V-snaar piepte enorm vanaf de eerste week. Na drie jaar klooien lijkt het een dealer (de derde op eenvolgende in rij, want de eerste twee heb ik afgeschreven) te zijn gelukt om de zaak te repareren.
2. Windgeruis. Nadat twee keer verschillende tochtstrips waren vervangen, was het probleem verdwenen.
3. Spoorde aanvankelijk niet goed op de snelweg. Had te maken met stuurbekrachtiging. Is verholpen door de dealer
4. Ontvanger centrale deurvergrendeling kapot. Volledig vervangen.
5. Koppelingsplaten versleten na 65.000 km (leuk: gebeurde in Oostenrijk). Vervangen door dealer.
6. Trillingen tijdens het rijden, na het vervangen van de versleten koppelingsplaten. Mijn indruk is dat de nieuwe koppelingsplaten niet goed gemonteerd zijn. Er staat me nu dus weer een leuke discussie met de dealer te wachten.
7. Vocht achter de kap voor het knipperlicht.
8. Loszittende tochtstrips.
9. Binnen twee maanden de lichten van de koplampen kapot. Oorzaak moet nog worden nagegaan.