Toyota Avensis 2.0 16v VVT-i D4 Linea Sol (2005)

Toyota Avensis
Toyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota Avensis - interieur

UitvoeringAvensis 2.0 16v VVT-i D4 Linea Sol
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2016

Toyota is een top merk

De Toyota hebben we aangeschaft om een grotere bolide te hebben als we met meerdere personen weggaan.
Na 10.000 km gebruikers ervaring kan ik niets anders zeggen dan...WAT EEN TOP AUTO.
Niets dan lof over de 2.0 liter benzine motor
als eerste is de auto degelijk en stil.
de zitruimte achterin is groter dan bij een BMW 5 serie
het verbruik is bij mij gemiddeld 1 op 16 wat ik zeker niet verkeerd vindt bij zo'n auto.
De Toyota rijdt nog steeds met de eerste remmen en bougie's waarvan ze bij Toyota zeggen: komt u bij 90.000 km daarvoor nog maar eens terug.
Bij Toyota zegt men...1x per jaar nieuwe olie en meer is niet nodig.
De motor is voorzien van een dubbele distributieketting die nooit vervangen hoeft te worden.
De uitvoering die wij hebben is inclusief parkeer sensoren, cruise controle, regensensor, automatisch zelfregelende climatronic en werkt allemaal perfect.
De Toyota Avensis staat bekent om zijn betrouwbaarheid en degelijkheid.
betreft rijprestaties ook niets dan lof, met zijn 147 pk trekt hij de stenen uit de grond als het moet.
De wegligging is super en de auto is ook niet windgevoelig.
tot zover zijn wij 100% tevreden.

30,000 kilometers verder

Het blijft een top merk, onlangs remblokken met remschijven voor laten vervangen ( normale slijtage en onderhoud ) met een reguliere onderhoudsbeurt. ik heb de website van de ANWB er nog eens op nagelezen. de betrouwbaarheid van deze auto is zo groot dat het alleen maar kapot gaat als u het zelf kapot maakt.....en ik moet u zeggen niet dan lof over de Toyota Avensis met de 2.0 vvti motor. op verschillende duitse forums heb ik gelezen dat je van Toyota beter een benzine dan een diesel model kunt kopen. De diesel modellen schijnen nog wel eens turbo motorblok of roetfilter problemen te geven daarentegen zou je met de vvti benzine motoren probleemloos 400.000 km rijden. Of dit zo is zal ik waarschijnlijk niet mee gaan maken met deze auto. watik wel weet is dat dit een auto is die erg stil is van binnen, super rijeigenschappen heeft en heerlijk om in te rijden.

of steeds een topper

We zijn weer een paar jaar verder en de Avensis met de 2.0 vvti motor blijft een sterke en onverwoestbare auto.
Auto is jaarlijks in onderhoud bij de Toyota Dealer en de degelijkheid straalt er vanaf.
Beurt met APK en tot volgend jaar.
en dan nog wat: Tot 15.000 km per jaar gratis pechhulp.
Maar zoals ze bij Toyota zeggen: deze auto gaat alleen maar kapot als u hem zelf kapot maakt.
kortom...nog steeds een super auto die nu 17 jaar oud is.

Saai

Het begint een beetje saai te worden.
in Mei wordt de wagen 18 jaar oud en blijft werkelijk een probleemloze auto.
Auto roest niet, uitlaat is van roestvrij staal dus gaat ook levenslang mee, nooit geen kosten voor een distributie want de auto heeft een ketting die levenslang meegaat.
De 2.0 liter vvti benzine motor is en blijft een super topper

Nog altijd een topper

Gisteren heeft de Avensis bij Toyota een grote onderhoudsbeurt ondergaan met apk en ik kan je zeggen dat deze inmiddels 20 jaar jonge Avensis met de super betrouwbare 2.0 vvti benzinemotor er met vlag en wimpel doorheen fietst. Geen roest geen speling eerste uitlaat.
Monteur zegt zelfs als je deze auto ooit wil verkopen denk dan aan mij maar wij gaan deze auto niet verkopen want van ons mag deze nog 20 jaar mee.

10,0