Toyota Avensis 1.8 16v VVT-i Linea Luna (2005)
Uitvoering | Avensis 1.8 16v VVT-i Linea Luna |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Sinds eind september in het bezit van een hagelnieuwe Toyota Avensis sedan in Luna uitvoering. Een heerlijk ruime auto voorzien van bijna alle toeters en bellen, die deelnemen aan het huidige verkeer prettig maken ondanks de files.
Ook de stereo installatie werkt prima. Mooi geluid. En dan de klimaatcontrole. Dit is echt comfortverhogend. Een kind kan de was doen. Maar misschien ook omdat dit mijn eerste auto is met een dergelijke voorziening. De Vorige hadden alleen een handbediende airco.
Hij is heerlijk stil, heeft een soepele automaat en is ruim. In mijn optiek is hij mooi gelijnd, maar toch met behoud van een enigszins klassieke lijn. Goed gedaan Toyota.
Ik moest wel even wennen aan de dashboardverlichting. Omdat men werkt met de zgn optitron dashboardverlichting, dacht ik prompt de eerste avond dat ik mijn lichten al aan had en dat er wel erg veel mensen mij vriendelijk groetten! Echter, die les is gauw geleerd.
Zoals gezegd, de auto is mooi compleet in Luna uitvoering, echter er had wel een cruise control afgekund. Deze versie is de enige die hem niet heeft. Je kan hem wel extra bestellen voor ruim € 700, maar dan krijg je zo’n zielig fragiel zwengeltje en niet een zelfde versie als standaard in de overige versies. Dat zou Toyota toch moeten aanpassen naar mijn mening.
Tot nu toe geen enkel probleem ondervonden.Of misschien toch... je wilt er meer in rijden dan nodig is!!