Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive (2011)
Uitvoering | Auris 1.8 Full Hybrid Executive |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
De eerste kilometers
Gisterochtend was het eindelijk zover! Nadat ik eind oktober 2010 een Toyota Auris Full Hybrid Executive had besteld werd deze gisteren eindelijk netjes afgeleverd.
Ik heb deze auto aangeschaft als zakelijk vervoer (incl. privegebruik) met name vanwege (ja hoor, daar is 'ie weer) de fiscale voordelen. Mijn privé-auto, die ik tot dit moment dagelijks gebruikte, is een BMW 335i Cabrio en door deze nog slechts af en toe (voor mijn plezier) te gebruiken hou ik zelfs geld over door de Auris erbij te hebben.
Doordat ik BMW gewend ben, was ik vanzelfsprekend wel een beetje zenuwachtig of de Auris uiteindelijk wel zou bevallen. Ik heb er inmiddels pas 400 kilometer mee gereden, maar tot zover kan ik zeggen: helemaal top!! De auto rijdt heerlijk rustig en de techniek nodigt uit tot zuinig maar ook op je gemak autorijden. Met de cruisecontrol net boven de maximum snelheid en een lekker muziekje aan kom ik heerlijk tot rust! (In tegenstelling tot de snelle BMW die je altijd uitdaagt te jagen.)
Ik besef me dat ik op dit moment nog weinig over de auto kan zeggen, behalve dat deze tot nu toe fijn rijdt en lekker royaal is voorzien van opties, maar ik zal deze review regelmatig updaten met meer relevante informatie.
Inmiddels goed op weg
Ondertussen ben ik alweer ruim een maand in bezit van de Auris Full Hybrid Executive en ik kan rustig zeggen: wat een heerlijke auto! Zoals ik in mijn eerste ervaringen al aangaf is het een auto die absoluut uitnodigt om rustig te rijden, wat ik heel erg merk als ik weer eens in mijn BMW op pad ben geweest.
Recentelijk heb ik in de avondspits in de BMW de rit gemaakt van Eindhoven naar Breda en ik kwam helemaal opgefokt en gefrustreerd de auto uit omdat die auto continu uitnodigt om hard te rijden (en dat kan niet want alle andere auto's rijden natuurlijk "in de weg"). Bij de Toyota heb ik daar helemaal geen last van want als ik daarin rij heb ik gewoon geen haast (want geen super krachtige motor, geen huilende uitlaten achter je, etc.).
De afgelopen tijd is het verbruik van de Toyota gemiddeld uitgekomen op ongeveer 1 op 18,5 en dit wordt na elke tankbeurt nog wat zuiniger (omdat het warmer weer wordt neem ik aan). Dit is minder zuinig als Toyota belooft, maar ik wil natuurlijk wel met het verkeer meerijden (en het verbruik is wat mij betreft alleszins acceptabel).
Inmiddels is het me gelukt om mijn nieuwe I-Phone 4 te verbinden met de autoradio/navigatiesysteem en kan ik via bluetooth bellen en gebeld worden, maar ook streaming muziek afspelen op mijn I-phone via de autoradio (werkt echt top!). (Het lag overigens niet aan de auto dat ik dit pas na een maand voor elkaar had, ik was er zelf gewoon niet zo handig in).
Komende zaterdagochten ga ik voor het eerst terug naar de dealer omdat de bestuurdersstoel inmiddels al een week of drie kraakt (steeds een beetje erger) maar ik heb er alle vertrouwen in dat de dealer dit netjes zal verhelpen.
Verder is de Toyota een heerlijke auto die me (als ik eerlijk ben) beter bevalt dan ik had verwacht. Ik was bang dat het "behelpen" zou zijn vergeleken met de BMW en dat ik binnen een paar weken de Toyota regelmatig thuis zou laten staan maar niets is minder waar! Het blijkt juist dat de BMW meer thuis blijft dan verwacht waardoor die netjes blijft (liefhebbersauto).

Toyota Auris 1.8 Full Hyb.Dyn.Bns Navi/Camera/17"/All-seasonbanden
- 2012

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Dynamic|Cruise|Camera|Org. NL
- 2010

Toyota Auris 1.8 Hybrid Lease | Parkeersensoren Rondom | Stoelverwarming | Achteruitrijcamera | Keyless Start |
- 2013