Talbot Horizon 1.3 LS (1985)
Uitvoering | Horizon 1.3 LS |
Bouwjaar | 1985 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Talbot (Simca) Horizon 1.3 LS Ultra
In de jaren '80 kocht ik mijn 2e gebruikte auto, na een Fiat 127 een Talbot 1510 1.5 GL van 1980.
Dit was de 1e Talbot nadat Chrysler-Simca werd overgenomen. Mijn vader had toen al 2 Chrysler-Simca's 1308GT's gehad. Later kocht ik als hobbyauto een 1308S van 1979, toen al 30 jaar oud. Deze verkocht ik om daarna een 1308GT aan te schaffen van 1978. Deze auto heb ik verkocht aan een Simca enthousiast uit Denemarken. Ik had geen stalling meer en met pijn in mijn hart zag ik de auto vertrekken. Nu heb ik toch weer een Talbot aangeschaft, een Talbot Horizon van 1985 (30 jaar oud) met weinig kilometers en bekende historie.
Deze auto is nog in een behoorlijke staat, nagenoeg geen roest, motorisch goed.
Ik heb de remmen gereviseerd en een nieuwe achterdemper gemonteerd, de vorige eigenaar had er een sportdemper onder laten zetten.
Dat past niet bij de auto. De Horizon rijdt zeer comfortabel en vlot. Gelukkig heeft de auto een 5-bak. De stoelen zitten fijn en er is best veel ruimte. Ooit bedoeld als concurrent voor de VW Golf en eigenlijk veel luxer. Zaken als toerenteller, electrische ramen waren toen zeker niet vaak standaard.
Tot nu toe heb ik geen problemen, de auto start vlot, wel met choke, en heeft een electronische ontsteking. Het verbruik is gemiddeld 1:14, dat haalt menige moderne auto van dit formaat nu niet eens.
De wegligging is heel behoorlijk en veilig.
Het rijgeluid is redelijk, zeker tot 120. De auto is nog prima geschikt voor dagelijks verkeer.
Ik hoop er nog jaren plezier van te hebben.