Talbot Horizon 1.3 LS (1983)

autoreview

Talbot Horizon 1.3 LS (1983)

Signalement

UitvoeringHorizon 1.3 LS
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1983
Jaar van aanschaf1989
KM-stand bij aanschaf67.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Even een korte impressie voor de liefhebbers en zij die er nog een te koop vinden.
Wat jammer toch dat dit merk het niet redde want ik zou er ook in de toekomst nog graag in gezien worden.
Uiteraard was een belangrijk argument om een Horizon te kopen de prijs en de kosten. Mijn eerste autootje was toevallig een Simca Horizon. Wegens tevredenheid kocht ik (toen student)deze Talbot voor de vakanties en wat sjouwwerk. Daardoor stond hij ook vaak wekenlang stil, startproblemen had hij echter alleen bij vochtig weer. Eenmaal aan de praat loopt het motortje als de spreekwoordelijke naaimachine. Afgezien van wat pingelgevoeligheid (bij natte koude start, vuile -loodhoudende-benzine, uitval door verkeerd choken) heeft deze auto mij werkelijk nooit in de steek gelaten. Comfortabel is hij ook, hij is wat zwaar vergeleken met klassegenoten uit die tijd (eind jaren "70), maar dat merk je aan de wegligging : subliem. De stoelen zijn wat te zacht voor de lange afstanden. Het dashboard oogt wat iel en bij de LS versie zit er ook alleen het noodzakelijke op. Er waren destijds ook erg luxe versies (alles electrisch, tripcomputer, cruise control,...) geïnspireerd op de amerikaanse broer Dodge Omni. Interessant is ook de manier waarop de achterbank en hoedenplank samen in éen beweging neer te klappen zijn om zo een oceaan aan ruimte te creëren. Nadeel: niet in delen neerklapbaar, hoge tildrempel.
Het verbruik varieert van 1:12 tot 1:15 op gelode benzine. De prestaties komen redelijk overeen met de boekjes, indien goed in-/warm gereden
komt hij tot 160 km/u. Kruissnelheid 135, wel spiegels gebruiken in Duitsland! Na mijn studietijd heb ik deze auto nog uitsluitend voor de lange reizen gebruikt: van Frankrijk tot Finland (waar ze deels ook werden geproduceerd) en van Parijs tot Polen, getuige de kilometerstand, zomers en winters, hetgeen mij brengt op een gevoelig punt: roest. Mijn aloude Simca voldeed aan het fenomeen roestbak, bij deze Talbot(altijd buiten gestaan)viel dat reuze mee, paar plekjes op voorschermen, in de koplampen, en de rand van de kofferklep. Onderaan niks dankzij een laag tectiel.
Tot slot het bekende kleppengeluid, bij een consequent nette rijstijl van alle voorgaande eigenaren blijft dit achterwege, maar schadelijk is het niet.
Kortom een auto om lief te hebben, ik verdenk de mijne ervan zo"n fins (goed) exemplaar te zijn, daar rijden ze ook nog behoorlijk rond, zag ik .

PROBLEMEN

1 x achteruitverwarming stuk, slecht contact.
1 x uitval achterverlichting, idem.
1 x membraamscheur benzinepomp wegens vervuilde benzine.
1 x aandrijfassen gebroken wegens slecht wegdek.
rammels in het dashboard zijn losliggende of te lange draden, makkelijk op te lossen.
Voorts NIKS,
onderhoud 1 x jaarlijks bij de peugeotspecialist.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens