Suzuki Wagon R+ 1.3 GL (2000)

Suzuki Wagon R+
Suzuki Wagon R+Suzuki Wagon R+Suzuki Wagon R+Suzuki Wagon R+Suzuki Wagon R+Suzuki Wagon R+Suzuki Wagon R+ - interieur

UitvoeringWagon R+ 1.3 GL
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

Ik heb deze auto nieuw gekocht in september 2000. Wij hebben bewust voor deze auto gekozen omdat de Wagon R+ het beste aansloot op onze situatie. Wij rijden ongeveer 14000 kilometer per jaar en 10000 daarvan zijn in de binnenstad. Ik vond en vind nog steeds dat dit een auto is die veel waar voor zijn geld geeft. Over het uiterlijk is men verdeeld vooral het formaat is hier debet aan. Maar een airco, alles elektrisch, abs en ebd en centrale vergrendeling met safelock en afstandsbediening maakt veel goed.

Positief:
Zeer praktisch ondanks geringe afmetingen.
Zeer betrouwbaar.
Goedkoper auto rijden dan met een Wagon R+ kan bijna niet.
Auto is zuinig, in de stad 1:13,5 met pittige rijstijl(helaas niet zo zuinig zoals in de showroom staat vermeld maar toch zeer netjes)
Auto is met zijn 1.3 liter motor ronduit pittig.
Riante uitrusting voor een redelijke prijs.

Aandachtspunten zijn er ook:
Auto wordt gehorig boven de 100 kilometer per uur, eronder is de auto lekker stil.
Versnellingsbak zoemt, dit krijg je er gratis bij.
Zijdelingse steun stoelen kan beter
Auto is door zijn iets kortere wielbasis niet echt op comfort gericht, maar dt kan erger.
Zijwindgevoelig door hogere koetswerk (zit wel lekker hoog).

Na 1 week in bezit te zijn is de benzinepomp vervangen. Deze zoemde heel irritant. Dit is keurig vervangen.
Na een paar maanden kregen wij een brief waarin stond dat er mogelijk een probleem kon ontstaan met de ruitenwissers dus is het mechaniek vervangen.

Verder 3,5 jaar probleemloos gereden. De eerste onkosten heb ik net gehad, bij de eerste apk keuring bleek dat de voorste remblokken bijna aan vervanging toewaren. Deze zijn daarom vervangen. Op dat moment stond er 43000 kilometer op de teller. Met al die stadskilometers lijkt mij dit niet verkeerd.
Verder niets dan lof over de auto. Zelfs de originele banden zitten er nog op en er zit nog meer dan 4 millimeter profiel op.

Ik en vooral mijn vrouw rijden al die jaren met veel plezier in deze auto. Prima auto!!