Suzuki Vitara 1.6 High Executive (2018)

Suzuki Vitara
Suzuki Vitara 2015Suzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki Vitara 1.4 S BoosterJet AllGripSuzuki Vitara 1.4 S Boosterjet All GripSuzuki Vitara 1.4 S Boosterjet All GripSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki Vitara 1.6 Diesel High ExecutiveSuzuki Vitara 1.6 Diesel High ExecutiveSuzuki Vitara 2015Suzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki VitaraSuzuki Vitara

UitvoeringVitara 1.6 High Executive
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Waarom een Vitara?

• 50 km

Sinds kort zijn we in het bezit van een Suzuki Vitara High Executive 1.6 Automaat. Waarom hebben we deze auto gekozen, ter vervanging van een (lease) Renault (new) Espace 1.6 DCI Intens Automaat, die wegens beeindiging dienstverband weg moest? De keuze is ingegeven door budget, verwacht kilometrage (nu 20.000 max per jaar), liefst weer adaptive cruise control, graag weer een open dak, liefst geen turbo ivm te verwachten vele korte ritjes met koude motor, beschikbare kofferruimte, leren bekleding, led of xenon licht, graag weer een camera voor achteruit rijden, zit comfort (verstellen stuur en zit hoogte (& verstelling en positie), een navigatie / infotainement system en heel zeker een Automaat en last maar niet least: levertijd.
Gekeken is naar een Kia Niro (te laag), Suzuki S-Cross (te laag, geen mooie vorm, turbo), Renault Captur (geen open dak, geen adaptive cruise control en met een turbo), Mitsubishi ASX (slechte instap, geen automaat), Nissan Juke( instap, koffer ruimte, turbo), Nissan Quasqai (turbo, budget), Mokka X (turbo, geen open dak, geen adaptive cruise control) en de tweede keus: de Seat Arena (nog te laag vergeleken met de Vitara,en weer een turbo). Een proefrit met de Vitara (Exclusive) Automaat 1.6 16V gaf een heel positieve indruk. De Vitara HE is eind december 2017 gekocht met een te naam stelling half januari 2018.
De Vitara afgelopen vrijdag afgehaald en geeft weer een goede indruk, natuurlijk heb ik minder PKs dan bij de diesel Renault, maar ik heb niet het gevoel dat ik in een veel kleiner auto rij, of dat ik niet mee kan met het verkeer. (Wel is de Lengte een 68 cm minder!! 14 cm minder motorkap, 12 cm beenruimte op rij 2 en 42 cm (300 liter) minder koffer, dat laatste is wel te zien :-) Ook mis ik natuurlijk het "koelkastje" handschoenenkastje van de Espace. En op lange ritten ga ik de stoelmassage missen, dus dat wordt extra pauzeren. Maar ja, er is ook een prijsverschil van zo'n 22000 euro.). Al met al is de Vitara dus een prima "vervanger" als ik kijk naar ons wensenlijstje en het beschikbare budget.
De optie adaptive cruise control van de Vitara lijkt erg op de optie bij Renault.

PRIVATE LEASE Suzuki Vitara

Suzuki