en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Vitara 1.6 Exclusive |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Inmiddels alweer 4 jaar deze Suzuki Vitara in de two-tone uitvoering. Mijn uitvoering heeft nog het hardplastic interieur.
Na de kleine MB A een andere ervaring.
De Vitara is een spartaanse auto. Motorgeluid rauw, wegligging acceptabel. Maar qua kosten(onderhoud & verbruik) vol lof over de Vitara.
De standaard band was een Continental 17” 215 hoogte 55. Om het spartaanse karakter van de auto te veranderen.. Heb ik er inmiddels Michelins met een hoogte van 60 opgelegd. Dat scheelde veel. De hogere band geeft meer veercomfort het rijgedrag is rustiger. De ruimte in de wielkast is ruim voldoende. Eerlijk gezegd vind ik de opvulling van de wielkast mooier staan.
De snelheid afwijking is gering. Geijkt met deTom2 was 100 107 op de teller. Nu met de hogere band (5% meer omtrek) 104.
Nog altijd vind ik het motorgeluid te rauw en het stuurgedrag niet rustig. Je kunt niet met de elleboog op de armsteun toeren.
Boven 130 tot 160 was de MB A zoveel rustiger en stabieler. Na file leed was het altijd even fijn om op de A2 na Vught met de MB A naar de 160 te gaan. De Vitara is dan veel onrustiger en het motorgeluid is fors.
Zeer zwak vind ik de audio-installatie van de Vitara Daar is op bezuinigd. Jammer.
Absolute top zijn de kosten en betrouwbaarheid. 1:18 is makkelijk haalbaar. De boordcomputer geeft dan 1:19 aan. Is het hartje zomer dan is 1:19 tot zelfs 1:20 (buitenweg) mogelijk. Garagekosten zijn ook gering.
Het valt me altijd op hoe laag de motor temperatuur blijft.
Conclusie:
Een spartaanse degelijke auto, met dito rijeigenschappen.
Soms heb ik nog heimwee naar de A. De MB A had je als een jas en schoenen aan, zo voelde het. En wb het vervoeren van zaken zelfs ruimer.