Suzuki Vitara 1.6 Exclusive (2017)

Suzuki Vitara 1.6 Exclusive (2017)

UitvoeringVitara 1.6 Exclusive
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Onze 2e Suzuki Vitara 1.6 Exclusive! Nu met automa

• 95 km

Onze 2e Suzuki Vitara 1.6 Exclusive! Nu met automaat (cvt).

Mijn 1ste nieuwe Suzuki Vitara 1.6 exclusive (2015) bevalt prima!
Perfect scherp sturen, doen wat ik wil en... tegen zeer lage kosten.
Wegenbelasting en brandstofverbruik laag met voordelig onderhoud.

Onze 2e Vitara is vandaag afgeleverd door van Bruchem, de beste
Suzukidealer in de regio Zwolle. Nu een automaat; 6-bak CVT.
Om gezondheidsreden gekozen voor dit type van comfortabel rijden.
Het voelt wat dubbel om al na 25.000 tevreden kilometers in te ruilen.

Ook een Vitara met automaat is iets zwaarder dan de handgeschakelde versie.
Gelet op de kilometerkosten blijkt dit wederom de beste keuze in zijn SUV-klasse.
Uit de royale inruilprijs blijkt dat onze vorige Vitara ook erg gewild is als occasion.

Tja, en als ik dan toch een andere Suzuki Vitara koop, kies ik eens een andere kleur. Nu hebben we uit de vele mogelijkheden gekozen voor Galactic Grey.
Een mooie volle kleur met een diepe grijstint. Het staat de Vitara stoer & chique.

Omdat het leren stuur, de stoelverwarming en de achteruitrijcamera van onze vorige
Suzuki Vitara 1.6 exclusive goed beviel, kiezen we bewust weer voor een Exclusive.
Je raakt eigenlijk gewend aan al deze luxere zaken en de climate-control.

Met maximaal vertrouwen rijden we de toekomst in met onze 2e nieuwe Vitara!
Prettig comfortabel hoog instappen en betaalbaar sportief stoer sturen.
Arnold van Bruchem, Marcel Steinebach en alle Suzuki-Teamleden Zwolle bedankt!

De eerste langere rit naar Hardenberg voor een BBQ met onze vrienden is goed
bevallen. Vertrouwd goed gevoel, lekker sturen en….die CVT glijdt ongemerkt naar een volgende versnelling, nu 6 stuks! Wel moet ik in begin wennen aan het stilhouden van de linkervoet. Heerlijk dat comfort en zo’n mooie luxe auto. Kijk zelf en oordeel!

Bert Groothuis
Zwolle

Positief en negatief maar mooie rit Sauerland

De Vitara 1.6 automaat mee op vakantie naar Sauerland.
Klimmen, dalen, bochten, remmen, cruisecontrol.

Een mooie vakantierit gemaakt met onze Vitara.
Bij het klimmen schakelt de automaat gestaag tijdig terug maar je hoort wel dat het blok dan extra toeren maakt tot rond de 3000tpm. De auto stuurt strak de haarspelden door.

Positief ben ik over het brandstofverbruik, heenrit 1 liter op 16.2 km. De terugreis verbruikt hij 1 liter op 16.6 kilometer.
Opmerkelijk maar veroorzaakt door de binnenwegen deels te benutten. De stadsritten thuis lust ie ongeveer 1 liter op 15 km. Ook ben ik positief over de instelling van de automaat. Bij normaal rijgedrag en dus niet als eerste weg te wilen bij de stoplichten, schakelt de automaat prettig en rustig door en dit gedrag wordt beloond door relatief laag benzineverbruik voor zo'n grote en hoge SUV met de stoere vierkante terreinwagenlooks.

Negatief ben ik over het stopsysteem, bij schakelen van de D naar R loopt dit via N en slaat de motor af om direct weer te starten.Dit ervaar ik als onpraktisch en schakel ik nu meestal het systeem uit. Wel lastig dat elke keer bij het starten je hier aan moet denken.

Verder zoals ik gewend ben van Suzuki, geen problemen, geen kosten en plezierig rijden. De auto doet wat je vraagt en reageert goed, ook in berggebied en op de snelweg.

Kleine tip voor de fabrikant: zoek oplossing voor bijrijdersgordel, als die half slagje draait door gebruik, tikt hij tegen kunststof en veroorzaakt een soort trilgeluidje.
Niet elke passagier denkt er aan om de gordel precies terug te hangen na gebruik. (superklein detail maar toch....)

En inderdaad @OJS ;-) geen echte CVT maar wel het comfortabele gevoel hiervan bij het rijden.

PRIVATE LEASE Suzuki Vitara

Suzuki