Suzuki SX4 1.6 Exclusive (2007)

Suzuki SX4 1.6 Exclusive (2007)

UitvoeringSX4 1.6 Exclusive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Veel valt er natuurlijk niet te vertellen na 300km gereden te hebben met de auto.
Maar duidelijk is dat deze auto toch meer auto is dan de Daihatsu, groter, steviger, mooiere materialen, maar goed, het prijsverschil is ook behoorlijk.
De SX4 hebben we in februari besteld en is nu pas geleverd. dag van levering was btw vrijdag de dertiende, het is maar goed dat ik niet bijgelovig ben.
De reden om te kiezen voor een SX4 was oa dat het toch een aparte auto is die je gelukkig niet al te vaak ziet rijden. Tevens bleek dat na 2 testritten de auto erg lekker reed, ruim genoeg is en net iets hoger zit dan een ’gewone’ auto.
Aangezien de vierwielversie een stuk duurder is dan de gewone en je(lees wij) het eigenlijk amper gebruikt gekozen voor de 2wd.
De 1.6 exclusive heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt, climat control, geintegreerde radio/mp3 met goed geluid,keyless entry etc. Geen cruise control is misschien het enige minpuntje.
Nu eerst maar eens een paar kilometers maken voordat deze review wordt geupdate en ik wat meer kan zeggen over eventuele problemen en rijgedrag en prestaties.

Ik zet even alles op 4 sterren maar dat slaat dus eigenlijk nog nergens op.

Upd. 23-7-2007

Gister de 1000 km. op de teller bereikt. Gemiddeld verbruik is nu 1 op 13,1. Best netjes maar de duizend kilometer is ook bijna enkel op de snelweg afgelegd.
Voorderest doet alles het nog.

Upd. 06-2-2008

Nu we bijna op de 10000 km zitten kan er natuurlijk al wat meer en objectiever beoordeeld worden.
Problemen zijn er nog niet geweest tot nu toe. Enkel heel af en toe(misschien 3 keer gehad tot nu toe) start de suzuki heel moeilijk. Dan is het een kwestie van een paar seconden wachten en dan start de auto zonder probleem, wat het is?
Een kleinigheidje is dat de linkervoorluidspreker kraakt als je de radio iets harder zet, komt wel bij de eerste beurt ter sprake.
Verder vorig jaar zonder enig probleem naar Frankrijk op vakantie geweest, gaan we dit jaar weer doen. De auto rijdt heerlijk op de Franse snelwegen met een gemiddelde snelheid van 140, enkel komt dan wel windgeruis de kop op steken van ik denk de ietwat grote buitenspiegels. Maar goed, met de radio aan en 2 kletsende kinderen merk je daar ook niet veel van.

Gemiddelde verbruik is wel iets gestegen naar 1 op 12,3 ondanks weinig korte ritjes.
Voorderest dus tot nu toe bijzonder tevreden over de SX4.

Geen.