Suzuki Swift 1.3 GLS (1999)
Uitvoering | Swift 1.3 GLS |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Heerlijke wagen :D
Ik zat een tijd zonder auto, een oom gaf aan dat zijn vrouw een Swift in haar bezit had, maar deze "te laag" vond. Ik gaf aan dat ik wel geïnteresseerd was om deze Swift over te nemen... 2 dagen later had ik de sleutels in mijn handen. Ik was eigenaar van een felgroen exemplaar.
De eerste paar km's waren leuk, wat een heerlijke gooi en smijt wagen. Ik zou iedereen aanraden die pas zijn rijbewijs heeft gehaald een Swift aan te schaffen. Voor een paar honderd euro's heb je een swift, verzekering kost ook geen drol en het verbruik van een 1,3 is ook niet al te dramatisch en daarnaast ook te controleren met je rechtervoet.
De besturing is erg licht, maarja... dat is de wagen ook.
Ik zal de review in een aantal speerpunten bespreken:
Verbruik:
Het verbruik van de Swift was niet al te dramatisch, ik denk dat 1 op 10 in de stad en 1 op 15 daarbuiten wel een reëel beeld schetst van het gemiddeld verbruik.
Uiteraard kan dat uitschieten wanneer er sprake is van een zware rechtervoet.
Gebruiksgemak:
De auto laat zich gemakkelijk bedienen, alles zit op de plek waar je deze mag verwachten. Een auto uit 1999 heeft niet al te veel elektronica, wat weer een pluspunt is... want het kan dan minder snel kapot gaan.
Zetels:
Mijn Swift heeft sportstoelen, welke voldoende zijdelingse steun geven bij bochten. Na een lange rit naar het zuiden van Duitsland stap je niet gebroken uit oid.
Snelweg:
Je zou denken dat je helemaal zoek word gereden op de snelweg, maar dat valt gelukkig mee. Nu moet ik wel bekennen dat ik flink doorrij, dus wanneer je iemand wilt inhalen gewoon terugschakelen en gassen. Een kruissnelheid van 130-140 is geen enkel probleem. Wil je harder dan 150, dan moet je flink doortappen, ik ben niet harden gekomen dan 160km/h.
Airco:
Mocht je opzoek zijn naar een leuk exemplaar? Ga opzoek naar een Swift met werkende airco.
Handling:
Heerlijk het kartwagen gevoel bij deze Swift. Hij ligt lekker laag, dus je hebt het gevoel dat je met je billen over het asfalt schuurt. Hij stuurt ook nog eens vrij direct, dus over handling niets te klagen
Helaas aangerden
Maanden lang genoten van mijn Swift.
Helaas was het vrij snel weer gedaan met de pret.
Opweg naar huis werd ik vol in de zijkant geraakt door iemand die door rood ging. Auto total loss :(
Gelukkig niks aan de hand, geen gekke pijntjes, maar helaas was dat dus niet het geval voor de Swift... die moest afgevoerd worden.
PRIVATE LEASE Suzuki Swift