Suzuki Ignis 1.3 GLS (2006)

Suzuki Ignis 1.3 GLS (2006)

UitvoeringIgnis 1.3 GLS
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Daar ik 80% van de tijd alleen in de auto zit en dat de Primera op leeftijd begon te raken (185000 km) ging ik op zoek naar een andere, kleinere auto. Ik reed langs de plaatselijke Suzuki dealer en daar zag ik hem staan: een Ignis 1.3 met een actiepakket met side skirts, roofrail, lichtmetalen velgen, airco, zonnebrilhouder, afstandsbediening etc. Toch nieuwsgierig naar binnengelopen en na een proefrit met een kooporder naar buiten gegaan.

In 1 maand nu 4500 km gereden en het volgende kan ik concluderen:

Voordelen:

-Fijne instap
-Goedwerkende airco
-Mooie dashboardverlichting
-Prima zit
-Lekker ruim ook achterin voor de kinderen
-Wordt steeds zuiniger, nu ca 1:14
-Als de motor op toeren wordt gereden behoorlijk pittig voor een 1.3 liter motor
-Veel opbergmogelijkheden in de auto
-Je hebt het gevoel in een grotere auto te rijden
-Ziet er leuk uit vooral door de velgen en de side skirts

Minder:

-Weinig trekkracht bij lage toerentallen
-Deuren van binnen uit niet elektrisch te openen en te sluiten (UPDATE: dit kan wel, knopje bij de raambediening, ik dacht dat het ruitblokkade was)
-Tankdop moet met de sleutel geopend worden
-Stuur is niet in hoogte verstelbaar
-Geen vlakke laadvloer bij opgeklapte achterbank

Voor het geld (EUR 15000 inclusief rijklaarmaakkosten etc) heb je een leuk uitziende, praktische auto.

Update 20-8-06: foto’s toegevoegd na grondige wasbeurt.

Update 11-9: auto staat nu op 8200 km en hij doet het nog steeds prima. Aan de zit ben ik volledig gewend en ik deel de kritieken van te vlakke stoelen niet, ik zit er prima op.

Update 23-10-06:
Door omstandigheden moet ik veel rijden dus in drie maanden tijd 15000 km gerden. Vandaag voor de 15000 km beurt geweest. Bedrag was EUR 119 en verder geen bijzonderheden.

Olieverbruik tot 15000 was niet waarneembaar, peil stond net zo als vanaf dag 1. Benzineverbruik gemiddeld nu 1:14. Trekkracht neemt wat toe, motor is nu lekker ingereden. Autootje bevalt uitstekend!

Op naar de 30000 !(met een maand of drie dus weer)

Update 21-1-07 25000 km:

Verbruik nu ca 1:13,5 bij rustig rijden. Ik heb het gevoel dat hij nu lekker is ingereden, motortje loopt heerlijk soepel en hij heeft meer trekkracht bij lage toerentallen dan in het begin.

Banden nog lang niet versleten, nog geen enkele storing gehad en zelfs met de harde wind van de laatste tijd zijn de rijeigenschappen prima. Olieverbruik nihil, kachel werkt prima ook als het vriest. Wel beslaat het interieur vrij snel bij vochtig weer, airco aan of defrost stand en ventilator op 3 en je kan weer wat zien door de ramen.

Autootje bevalt nog steeds prima.

Update 4-4-07 30000 km:
Auto heeft de 30000 beurt gehad met carrossorie inspectie. Kosten waren EUR 315. Leenauto was gratis. Oa. kleppen stellen, remmen reinigen etc.

Nog steeds naar het zin! Auto houdt zich prima. Nog geen problemen/mankementen.

Ruitenwisser piepte wat bij aflevering, ik heb ze zelf iets verbogen (alleen de bladen) waardoor het prima gaat.

Verder geen problemen.