Suzuki Grand Vitara 2.0 Exclusive (2006)

Suzuki Grand Vitara
Suzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand Vitara

UitvoeringGrand Vitara 2.0 Exclusive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Een prachtige auto om te zien.
De afwerking van het interieur ziet er goed uit, alleen de afdekking van de ruimte waar de krik is opgeborgen vindt ik goedkoop aandoen, en de hoedenplank opklappen werkt ook niet helemaal super.
De instap is voortreffelijk (ik ben twee meter lang).
Wat de kinderen fijn vinden is dat je ook de rugleuning achterin kunt verzetten.

We hebben onze auto vlak voor onze vakantie opgehaald, en we zijn dan ook twee dagen later met de caravan op vakantie gegaan.
Het trekken van de caravan viel mij eerlijk gezegd tegen.
Dit komt doordat er haast geen verschil zit in het koppel van onze vorige auto en de Suzuki, met het grote verschil dat een diesel zijn maxium koppel bij een veel lager toerental bereikt dan een benzine auto.
Het brandstofverbruik viel me niet tegen, met caravan hebben we gemiddeld 1:8 gereden.

Na het wegrijden na aflevering viel het mij gelijk op dat de linkerstoel rammelde bij het nemen van een bocht, en dat het stuur scheef stond bij het rechtuit rijden.
Voor beide klachten is de auto terug geweest naar de dealer.
Er is een probleem waar ik mij bijzonder aan stoor, en dat is dat de richting aanwijzer vaak niet terug komt als je van een rotonde afkomt.
Het vervelende is ook dat je het niet hoort dat hij nog aanstaat.
We hebben dit aangegeven bij de dealer maar die kan er niets mee, ze zouden informeren bij de importeur of dit vaker voorkomt.
Voor mij is dat natuurlijk niet van belang want ik heb het probleem en of een ander het heeft maakt voor mij niet uit.
Naar blijkt komt het landelijk haast niet voor, met als gevolg dat de importeur er niets aan doet.

Hieronder wordt gevraagd of je weer een auto van het zelfde merk zou kopen?
Dat beantwoord ik met nee omdat ik het zeer storend vindt dat de richting aanwijzer niet terug komt.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee