Suzuki Grand Vitara 1.9 DDiS High Executive (2006)

autoreview

Suzuki Grand Vitara
Suzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand VitaraSuzuki Grand Vitara

Signalement

UitvoeringGrand Vitara 1.9 DDiS High Executive
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 86%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik heb deze auto vanaf medio november. Ik gebruik de auto voor zakelijke doeleinden. (jaarkilometrage ca 85.000, vnl snelwegkilometers) Het is, ondanks compacte buitenafmetingen, van binnen een verrassend ruime auto. De afwerking, zowel van binnen als van buiten, staat op een hoog niveau. Wegligging, bochtengedrag en hanteerbaarheid van de auto zijn zonder meer goed.

Punten van kritiek zijn de wat knullige bevestiging van de hoedenplank, het ontbreken van een goede boordcomputer (voor een auto van € 37.000,- zou er een completere boordcomputer mogen inzitten) Daarnaast wordt de auto geleverd met een reservewiel dat afwijkt van de orginele wielen. De zittingen van de voorstoelen zijn wat te kort. Het verbruik is wat aan de hoge kant (1 op 10,5 - 11,5) .

Voor het overige een bijzonder plezierige auto met een, in vergelijking tot andere compacte SUV’s, alleszins redelijke prijs.

PROBLEMEN

Tot op heden heb ik nog geen technische problemen ondervonden, behalve een zeer slechte werking van de ingebouwde radio (MW en LW funktioneren niet of bijna niet)

Update na ca 50.000 km.

Nog steeds een bijzonder plezierige auto, zonder noemenswaardige problemen, met één zeer vervelende uitzondering: Kort nadat het brandstof-waarschuwingslampje gaat branden (er zit dan nog zo’n 10 - 12 liter in de tank) gaat er een storingslampje branden en verliest de motor bijna alle vermogen door tekort aan brandstof. Zeer irritant en gevaarlijk. Van zowel de dealer alsook van de importeur heb ik de mededeling gekregen, dat dit te maken heeft met de vorm van de brandstoftank en dat ik dan maar ’eerder moet tanken’. Zeer onlogisch, dat een fabrikant een auto op de markt brengt, waarbij met een resthoeveelheid van ca 10 liter brandstof het vermogen wegvalt. Mij zou interesseren in hoeverre andere Grand Vitara bezitters met hetzelfde probleem geconfronteerd zijn.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (12)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens