Smart roadster 45kW (2004)

Smart roadster 45kW (2004)

Uitvoeringroadster 45kW
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2010

De Smart nu een jaar in mijn bezit. Toen ik in 2003 op de autorai stond wist ik het zeker: De Roadster zou mijn volgende auto worden.

Zo doende toen ik het geld had een opknapper gekocht.
Ondertussen een hoop aan gebeurd maar nu is hij dan toch zoals ik hem bedoeld heb.

De smart roadster is een geweldige auto, maar :
- Door zijn stugheid niet op alle wegen comfortabel en het afremmen voor drempels is voor achterliggers soms erg vervelend
- de automaat is zwaar en zwaar knudde. Hij schakelt ENORM traag en altijd op de verkeerde momenten. Zelf schakelen (sequentieel) is echt beter, maar, dan schakelt ie weer slecht terug. Daarnaast slijt de actuator hard.
- het motorblok heeft genoeg power voor zijn lichte gewicht, maar heeft veel onderhoud nodig en een korte levensduur. Vervangen is rond de 2000 euro (nieuw motorblok met gebruik oude turbo)

De stoelen en het stuur zijn matig verstelbaar, je moet erin passen of anders zit je niet lekker. Zeer weinig berg ruimte.

Toch; ben ik volle 5 sterren tevreden over mijn roadster! Waarom? nou:
- Hij ziet er werkelijk grandioos goed uit, wat een prachtbak.
- Ik zit er heerlijk in, ' als gegoten'
- Het onderstel is geweldig, je hoekt hem heerlijk over rotondes en andere bochten.
- Het verbruik is zeer aantrekkelijk, wegenbelasting een lachertje
- Ik vind het geluid heel fraai, al vinden de meeste hem maar klinken als een naaimachientje.
- Het carbio deel vind ik erg leuk.
- Je kan aan deze auto nog makkelijk zelf sleutelen!

7,0