Smart fortwo coupé passion 52kW (2008)
Uitvoering | fortwo coupé passion 52kW |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Wat een leuk karretje is dit!
Wat een leuk karretje is dit!
Dit had ik eerlijk gezegd echt niet verwacht. Ik was eerst erg sceptisch over de Smart, maar ik heb mijn mening volledig bijgesteld.
Het is echt fun om in een Smart te rijden. Glazen dakje, automaatje, elektrische ramen, aircootje erin etc. De stoelen zitten ook nog eens ruim. Automaatje aanzetten middels de knop op de versnellingspook (als je geen zin hebt om zelf te schakelen) en rijden maar! Dit autootje trekt echt snel op, verbruik (zelf gemeten met gereden km's en getankt aantal liters) is 1 op 19,5 km (wij rijden altijd met automaat aan).
Voor aanschaf was de enige zorg: hoe krijgen we nu die grote vakantie-reiskoffers naar het station?! Wat blijkt...nou gewoon: stoelen een klein beetje naar voren en achterin passen twee van die grote harde vliegtuigkoffers plat op de grond! Oke, voorin niet echt comfortabel maar voor een paar km naar een station te rijden prima te doen.
Qua boodschappen kun je makkelijk 4 van die grote AH-tassen achterin rechtop zetten.
Op de snelweg kun je probleemloos 120 rijden. Geen centje pijn.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat je elk ribbeltje in de weg voelt en niet te hard over drempels kunt rijden, want dan krijg je behoorlijke klappen. dat is het enige nadeel van de Smart: de stugge vering. Maar ik vermoed dat dat te maken heeft met de korte wielbasis (voor-achter), als ik dat zo goed zeg.
Desondanks, als 2e auto voor de boodschappen en andere ritjes een prima auto! Echt een plezier om in te rijden, je wordt er gewoon vrolijk van :-)
Mangementen: niets/geen issues.