Smart fortwo coupé MHD edition greystyle 52kW (2010)

autoreview

Smart fortwo coupé MHD edition greystyle 52kW (2010)

Signalement

Uitvoeringfortwo coupé MHD edition greystyle 52kW
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2016
KM-stand bij aanschaf114.500 km
KM-stand laatst145.800 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Weer een Smart

 • 130.000 km

Na een tijdje zonder auto, nu met een woon-werk afstand van 15 km toch maar weer een 2e auto aangeschaft. De eis was een kleine stadsauto en het liefste met een automaat. (ivm de vele stadskilometers en ontelbare stoplichten) Een cabrio zoals zijn voorganger was niet langer een wens. Voor een plezierritje met mooi weer stappen we beiden toch liever op de motor. Wanneer eigenwijs en geen 13 in een dozijn de eerste twee punten op je lijstje zijn, dan is de keuze toch wat beperkt. Mede vanwege goede ervaringen in het verleden met Smart, hebben we weer gekozen voor een Smart, alleen nu een maatje kleiner. Na wat te hebben gelezen op het forum was al snel duidelijk dat we voor de laatste versie moesten gaan. (sorry, maar de huidige versie vinden we een verbouwde twingo en geen echte smart meer en telt daarom voor ons niet mee). Het motortje van deze versie (mitsubischi) is in tegenstelling tot eerdere versies met 600 en 700 cc wel bulletproof. Bij aanschaf had de auto al wel wat levenservaring 115.000km, maar door de kwaliteit van de gebruikte materialen is 'm dat nog steeds niet aan te zien. Na aanschaf heeft de auto bij een smartspecialist (SmartArts) zijn onderhoud gehad. Gelukkig geen schokkende zaken, de nota viel mee. Ondertussen wordt het Smartje dagelijks gebruikt en is de teller de 130.000 km gepasseerd. Net voor de winter de banden rondom vervangen door 4 seizoenen banden van Vredestein.. een aanrader, omdat de automaat soms wat abrupt aangrijpt is wat extra grip in de winter wel prettig. De banden zijn minder duidelijk stug dan de Conti's die ze vervangen en ook zijn ze een flink stuk stiller. Vooral minder stug doet de Smart veel goed, want het is en blijft door zijn formaat op slecht wegdek wel een hobbelkarretje. Afgelopen voorjaar weer onderhoud. Voor het onderhoud kiezen we bewust voor een Smart-specialist, ook als we daar een stukje voor moeten rijden (Mercedes heeft niets met smart en de rekening is vaak van het formaat S-klasse) Jonas heeft de automaat opnieuw afgesteld (wat een verschil!) en de achterste remcilinders vervangen, verder niets bijzonders. Na het bijvullen van de airco bij een specialist, doet deze het voor 45,00 weer foutloos.
130.000 km lijkt misschien veel voor zo'n koektrommel, vergis je echter niet. Zijn nieuwprijs komt wel degelijk ergens weg en het voelt alsof hij net is ingereden. geen gekraak of gerammel en een gemiddeld verbruik in de stad van 1:18, olieverbruik nihil, terwijl hij zeker niet wordt gespaard. Zo lang hij het goed blijft doen (en dat verwachten we wel) is er voor ons geen reden om op zoek te gaan naar iets anders...op naar de twee ton.

en door

 • 142.000 km

Sinds een maand maakt de smart meer kilometers dan ooit. Door een wijziging van werkgever wordt er dagelijks 140 km mee gereden. Een deel snelweg en de rest provinciaal. Op de snelweg voelt ie zich net als ik (met het Smartje) niet erg thuis.. 80-90 op de provinciale weg gaat echter prima. Al merk ik wel dat ik een cruisecontrol steeds meer mis. Dat is een eis voor z'n opvolger, waar ik stiekem toch steeds vaker naar uitkijk. Het verbruik is de laatste tijd wel helemaal geweldig ruim 1 op 24...

afscheid

 • 145.800 km

Na ruim 2 jaar en 30.000km is het punt dan toch gekomen om afscheid te nemen van mijn Smartje. 140km per dag, waarvan een deel snelweg... hij kan het wel, maar is er eigenlijk niet voor gemaakt. Z'n opvolger staat al in de startblokken, maar het afscheid doet pijn. Hij heeft mij zonder ook maar een euro aan extra kosten dagelijks vervoerd tegen een tarief waar het openbaar vervoer niet tegenop kan. Geen rammels, geen kraakjes, hij zit gewoon degelijk in elkaar. Het motortje is een topper gebleken, heeft mij nooit laten staan en verbruikt nog steeds geen druppel olie. De volgende eigenaar wens ik er net zoveel plezier mee als ikzelf heb gehad. Smartje…..Het ga je goed.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Smart Fortwo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens