Smart #3 66kWh Pro+ (2024)

Smart #3 66kWh Pro+ (2024)

Uitvoering#3 66kWh Pro+
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Lekker ontspannen autorijden in de unieke Smart #3

Sinds een maand in het bezit van deze Smart #3. Heel fijn interieur en rijdt lekker. Uniek, want ik zie hem nog niet heel veel rijden. Onbekend maakt onbemind?

Als eerst het bereik. Het aantal kilometers op een volle accu ligt nu rond de 280 km, waarbij vermeld moet worden dat de temperatuur rond de 5 graden is op dit moment en ik een relatief rustige rijstijl hanteer.

De rijhulp-systemen werken op zich goed, maar de adaptieve cruise control houdt mijns inziens teveel afstand (2 seconden) waardoor vreemde remacties kunnen ontstaan in druk verkeer. Als het rustig is werkt het overigens geweldig. Rustig met 105 km/h op de rechterbaan en de Smart regelt de snelheid en het stuurwerk. Ben nog nooit zo ontspannen op me werk aangekomen.

De belletjes en rinkeltjes die tegenwoordig verplicht zijn geworden hebben helaas ook het standaard-menu van rijopties in de Smart #3 bereikt, maar die kan je gelukkig, heel smart met een druk op de knop uitzetten.

Wat nog leuk is om te vermelden is dat de kinderen enorme fan zijn geworden van de Smart. Met name het speelse interieur, de cheeta in het scherm en het enorme glazen dak scoort punten.

Aankomende zomer gaan we met het gezin en de caravan op vakantie, ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen. Denk dat het vooral afhankelijk is van de laadfaciliteiten op de route, maar we gaan het zien. Zal proberen om ook daar een review over te schrijven.

Mochten er vragen zijn stel ze gerust.

PRIVATE LEASE Smart #3

Lease'm