Smart #3 66kWh Brabus (2026)

Smart #3 66kWh Brabus (2026)

Uitvoering#3 66kWh Brabus
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

De eerste indruk

Op 1 april opgehaald en in de eerste anderhalve week een kleine 1.500 kilometer gereden ik deze Brabus versie. Het is dikke pret!

Vanuit de EQE valt de korte draaicirkel meteen op. In één keer achteruit inparkeren en snel even draaien is voor mij erg prettig.

De auto is minder stil dan de Benz was, bereik is ook minder. Zaken die ik zag aankomen. Wat zit er opeens weer op? Stoelkoeling en in drie standen instelbare stuurverwarming. Zalig!

En dan het rijden, in Sport of Brabus modus is het echt een gooi- en smijtbakkie. Ligt steengoed op de weg, banden zijn te eenvoudig voor het potentieel. Er hadden Michelin Pilot Sport banden onder gemogen.
De grijns van het oude Porsche rijden komt terug vanaf de sportmodus, net als het verbruik. In deze beide modi zit je zo op een gemiddelde van rond de 30kwh/100km.

Mijn gemiddeld verbruik over de eerste 1.410 kilometer bedraagt 18,1. Inclusief zo'n 100km aan sport/Brabant modus.

De audio is met de Beats installatie dik op orde. Voor het bedrag van de auto is die echt helemaal volgehangen met mooie extra's waar je bij Mercedes op leegloopt. Met andere woorden, zoek je een budgetbenz, koop een Smart.

Er volgt een veel uitgebreider verslag als ik veel meer heb gereden.

9,5

PRIVATE LEASE Smart #3