| Uitvoering | #1 66kWh Pro+ |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 50 km |
| KM-stand laatst | 300 km |
De eerste indruk
Deze Smart #1 is onze tweede auto. De andere is een (lease) Kia EV6.
De Smart vervangt een 15 jaar auto Peugeot 107.
Geweldige autootje, die Peugeot, hebben we veel plezier van gehad, zeker ook de studerende kinderen tijdens Corona. Maar het is óók een koekblik, en nu mijn vrouw regelmatig langere ritten moet maken, wilden we iets stevigers. Wel elektrisch, de zonnepanelen liggen er niet voor niets.
Vóór de Kia heb ik 5 jaar een Polestar 2 gereden. Heerlijke auto, dus een Volvo EX30 had gekund. Alleen de Smart is net wat ruimer, en goedkoper.
Ik heb nog niet heel veel in de Smart gereden. Toch is er één ding wat ik wel kan zeggen: ik iedere keer echt plezier om erin te stappen en mee weg te rijden. Je zit er wat hoger in dan ik gewend was, het interieur is licht, en het zicht rondom is goed. Hij is heel netjes afgewerkt, zou dat toch de Mercedes-invloed zijn?
Het rijdt lekker, vlot en stil. Alleen de regeneratie is vrij heftig. In de Polestar reed ik altijd one pedal drive, in de Smart juist helemaal niet.
Zodra ik werkelijk wat kilometers achter de rug heb, volgt er meer.