| Uitvoering | #1 49kWh Pro |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 10 km |
Smart #1 een ondergewaardeerde auto
Wij hebben nu 30.000km met de Smart gereden. De auto is buitengewoon comfortabel met een uitstekende wegligging en alle gewenste ondersteunende accessoires zijn aan boord, van adaptieve cruisecontrol, verwarmd stuur en stoelen, spraakopdrachten, zeer comortabele stoelen met vele electrische instelfunties en een bestuurdersstoel die ruimte geeft bij in- en uitstappen, tot een groot panoramisch dak etc.etc. Praktisch is ook de verschuifbare achterbank. Het enige minpuntje zou de kofferruimte moeten zijn, die niet groot is, wel is er nog een kleine frunk bechikbaar en extra ruimte onder in de kofferruimte. Doormiddel van trekbanden zijn de achterleuningen makkelijk om te klappen.
De prestaties voor een auto in deze prijsklasse is bovengemiddeld. Geen enkele directe concurrent heeft 272pk met achterwielandrijving, waarmee zelfs driften mogelijk is.
Effectief is er met de kleinste accu 320 km actieradius haalbaar en onderweg is opladen mogelijk in ongeveer 20 minuten. Een verbruik van 15kwh is haalbaar.
In de afgelopen 2 jaar en 30.000 km hebben wij geen enkele keer bij de garage geweest. Opladen doen wij 90% thuis, waarbij in de zomer 100% wordt geleverd door onze eigen zonnepanelen en zorgen wij dat de auto altijd vol is opgeladen. Kosten zijn erg laag. Tegelijkertijd rijden wij exclusief, want we komen weinig #1's tegen. Onbegrijpelijk, want volgens ons is het 1 van de beste aanbiedingen in de markt.