Skoda Superb 1.6 TDI Greentech Style Businessline (2015)

Skoda Superb 1.6 TDI Greentech Style Businessline (2015)

UitvoeringSuperb 1.6 TDI Greentech Style Businessline
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Eerste ervaring

• 480 km

De eerste kilometers met de nieuwe Superb, 1.6 TDI DSG, na een Toyota Auris Hybrid. Wennen is het altijd, ook al rij ik door mijn beroep in diverse auto's.
Hoe bevalt het zover:
-Motor i.c.m. DSG, beter dan ik dacht, hij is nog erg fris, maar vermogen is prima, vooral in S trek hij goed door. Wat verder opvalt, heel stil.
-Comfort, bizar hoe comfortabel deze auto is, misschien voor sommige zelfs te. Overigens bochtengedrag prima, de bekende truc, vaste route en snelheid idem, geen krimp, ondanks de winterbanden.
-Exterieur, tja altijd questie van smaak, maar vind het een mooie auto, strak vormgegeven, ietwat saai misschien maar mede door de 19inch mooi in balans.
-Interieur, beige alcantara, klassieke uitstraling, alles direct vindbaar, simpele bediening van alle toeters en bellen.

Zover de eerste indruk, ben bijzonder gecharmeerd van de auto en positief verrast door zowel de motor in combinatie met de DSG, alsmede het hoge comfort.

Afscheid

Na 35000 km afscheid genomen van de Superb, en overgestapt op een nieuwe Superb 2.0 TSI l&k 260pk.

Mijn ervaringen na 35.000 km. Enorm positief, enige minpunt is het gebrek aan vermogen bij optrekken. Overigens simpel op te lossen door in stadsverkeer in de S stand van de automaat te rijden. Overige:
-Onderstel veel beter dan verwacht, was gewoon standaard onderstel met 19inch wielen, zeer solide wegligging, wel erg op comfort. Toch bij hard insturen geen problemen, de auto zet zich even, maar geeft geen krimp. Waar merk je het dan wel, lange bochten op hoge snelheid, zit er een hobbel in de weg dan merk je dat hij een stap wil doen.
-Motor, ondanks zijn 120 pk (automaat dsg) voor normaal rijden geen probleem, Trekkracht bij optrekken en op snelheid (boven de 100km) is minimaal, maar voor normaal gebruik prima. Zuinig vond ik hem niet, gemiddeld 1 op 15, maar ik rij veel binnendoor. In duitsland 206 km op de teller gekregen, maar het kost moeite en als er iets voor je opduikt ben je echt even bezig weer de 200 te bereiken.
-Interieur, al zo vaak gezegd, de auto is ruim, heel ruim en dat is stomweg heerlijk. Reed met creme/beige alcantara, super mooi, wel af en toe goed poesten, maar prachtig om te zien en zit gewoon heerlijk. Overige qua uitvoering (style bs) lekker compleet, prachtige stereo en gevoel van klasse hoger. Ik rij me veel auto's en als ik vergelijk met 5 serie, A6 e.d dan kun je hooguit het verschil zien op details, maar qua belevenis en ruimte wint de Superb.
- exterieur, tja zeer persoonlijk, maar ik vond het direct al een mooie auto, een soort van modern klassiek ontwerp. Ik heb destijds gekeken naar Passat, maar ook naar 5 serie en bewust gekozen voor de Superb.

Al met al zeer goed bevallen en mede daarom gekozen voor weer een Superb. De reden dat ik gekozen heb voor de dikste uitvoering nu is niet omdat het nodig was, maar puur plezier.

7,5