Skoda Roomster 1.4 16V Style (2007)

Skoda Roomster
Skoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda Roomster

UitvoeringRoomster 1.4 16V Style
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Toen de Skoda Roomster op de markt kwam moest ik erg wennen aan het model. Mijn vrouw vond de auto vanaf het begin erg mooi. Toen onze vorige auto, een Skoda
Fabia Comi 1.4 Anbiente, voor onderhoud naar de garage moest kregen we op verzoek van mijn vrouw een Skoda Roomster mee als leenauto.

Deze auto beviel ontzettend goed. Hierdoor en aangezien wij een goede inruilprijs kregen voor onze vorige auto hebben wij besloten om een Skoda Roomster aan te schaffen. De kleur is Antracite Grey met een zwart interieur. We hebben er als extra lichtmetalen velgen onder laten zetten. Dit komt het uiterlijk van de auto mijn inziens ten goede. In het echt is de auto mooier als op een foto. De kleur is ook erg bepalend.

Het ruimteaanbod is ontzettend groot. Ik ben zelf 2 meter lang. Als de bestuurdersstoel in de achterste stand staat kan ik nog achter mezelf zitten. Dit maak ik niet veel mee. De vele verstelmogelijkheden van de achterbank zijn ook prettig. Je komt niet snel in de problemen met de bagage.

Het comfort van de auto kan ik goed noemen. De stoelen zitten lekker en door het in hoogte en lengte verstelbare stuur kun je een goede zit vinden.

Wij hebben gekozen voor de 1.4 motor gezien onze goede ervaringen met de Skoda Fabia. In de Skoda Roomster voldoet deze motor prima. Ik heb nog geen moment meeegemaakt dat ik naar een zwaardere motor verlangde. Hij is wel minder zuinig dan de Skoda Fabia. Gemiddeld verbruikt de Skoda Roomster zo rond 1 op 14.

08.08.2008

Er staat op dit moment ruim 14.000 km op de kilometerteller. We zijn net teruggekomen van vakantie in Italië. Er konden echt heel veel spullen mee.
De auto rijd ontzettend goed. Ook op de duitse snelweg konden we zeer goed meekomen. De auto blijft ook bij hoge snelheden comfortabel.

De originele Skoda radio Dance is vervangen omdat deze regelmatig uitviel. Nadat je de motor uitgezet had en opnieuw gestart had deed hij het weer.