Skoda Roomster 1.4 16V Dynamic (2008)

Skoda Roomster
Skoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda Roomster

UitvoeringRoomster 1.4 16V Dynamic
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na 2 jaar Octavia begon het weer te jeuken. We hebben veel plezier gehad van de Octavia, maar misten de hogere instap van de Peugeot 307 die we daarvoor hadden. Omdat de Roomster qua binneruimte niet zo gek veel kleiner is als de Octavia en deze wel de hogere instap bood, zijn we dus gegaan voor de Roomster. Het is een zwarte met een sportinterieur en mooie 16’ wielen. Na 1000 km kan ik natuurlijk nog niet verschrikkelijk veel over de kwaliteit vertellen, maar vooralsnog rammelt en kraakt er niets. De Roomster stuurt wel heel anders als de Octavia in de zin van dat de Roomster veel meer gevoel in het stuur heeft. Ik voel beter aan wat de wielen doen. Omdat we overstappen van een 1600 naar een 1400, was ik wel erg benieuwd hoe dat zou bevallen. Tot nu toe ben ik erg tevreden over de kracht en souplesse van deze motor. Misschien dat ik na de eerste buitenlandse reis daar anders over ga denken, maar voor gebruik op ons nationaal wegennet voldoet deze 1.4 uitstekend. Het verbruik is nu rond de 7 liter per 100km en dat zal nog wel wat gaan zakken als er meer kilometers onder de wielen door rollen. Tot nu toe dus volle tevredenheid, ik houd jullie op de hoogte.

Update 18-03-2008.

Nog steeds erg tevreden met de Roomster. Ik geniet van elke kilometer die ik ermee rij. Nog geen rammels of kraakjes oid te bespeuren. Het brandstof verbruik is nu gezakt naar gemiddeld 6,5 liter per 100km. Deze Roomster is voorzien van de halogeen projector koplampen en ik ben zeer tevreden over de lichtopbrengst van deze koplampen. Zeker in het donkere deel van het land waar wij onze kilometers maken is dit een genot. Ook over de banden onder deze auto(in ons geval Michelin Exalto) ben ik heel tevreden, ze maken weinig lawaai en hebben goede grip zelf als het drijfnat is. Alleen als het koud wordt merk je dat het een echte zomerband is.
Het enige punt van kritiek dat ik heb is de tankdop, deze is alleen met de sleutel te openen. Daar zijn modernere oplossingen voor. We rijden dus vrolijk verder en zullen rond de 10.000km weer een update plaatsen.

Update 08-10-08

Inmiddels is de kilometerstand al lekker opgelopen tot aan de 18.000km. De auto heeft z\'n eerste beurt gehad en daar waren verder geen bijzonderheden over te melden. De Roomster bevalt nog steeds erg goed en we hebben er heel veel plezier van. Heerlijk ruim, alles erop en eraan en op de koop toe ook nog een fris uiterlijk. Tenminste geen saaie dertien in een dozijn VW of Opel. Als ik nu opnieuw een keuze zou moeten maken dan werd het toch weer een Roomster.
Over het brandstof verbruik ben ik ook tevreden, het is wel sterk afhankelijk van wat we met de auto doen, maar in druk stadsverkeer met een enkele langere rit tussendoor is het nog altijd 1 op 14 en een klein beetje. Wanneer ik de tank leeg rijd op een lange rit met 110km/h op de cruise control haal ik zowaar 1 op 16(wel gemeten in de zomer op een niet te warme dag, dus zonder airco gebruik)

Update 03-12-08

Inmiddels zijn er weer wat kilometers onder de wielen doorgerold. Het wordt een beetje vervelend maar we hebben nog steeds geen enkele reden tot klagen. De Roomster houdt zich buitengewoon goed. Ondertussen zijn we wel van de Michelin zomerbanden overgegaan op 15\" winterbanden. Hierdoor wordt het rijgedrag wel beïnvloed, ik moet er in elk geval wel aan wennen.

Geen