Skoda Roomster 1.4 16V Ambiente (2009)

Skoda Roomster
Skoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda RoomsterSkoda Roomster

UitvoeringRoomster 1.4 16V Ambiente
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Sinds januari 2009 ben ik in het bezit van een roomster. Ik heb hiervoor de skoda fabia station gehad. Deze auto beviel erg goed mede door de ruimte die erin zit en het toch wel ruime standaard uitrusting van de auto. De fabia heb ik 3 jaar gehad en na 3 jaar begint het toch weer te kriebelen voor wat anders.
Aangezien de skoda mij erg goed bevalt (hiervoor jaren seat gereden) ben ik eerst gaan kijken binnen het skoda assortiment. Voor mij waren er twee mogelijkheden. Ten eerste de nieuwe fabia station of een roomster. Aangezien de revieuws van de nieuwe fabia's (rijwind etc.) en het geringe prijsverschil kwam ik toch uit bij de roomster.
Na bij enekel dealers langs geweest uiteindelijk mijn keuze gemaakt. Het is geworden een 1.4 roomster ambiente met als extra optie donker getinte ruiten vanaf de B-stijl. Sinds half januari ben ik in het bezit van de roomster en mijn ervaringen zijn tot nu toe positief. Het is niet de snelste van allenmaal maar je kan er goed mee mee komen in het hedendaagse verkeer. De standaarduitrusting is naar mijn mening compleet. Het enige wat je misschien mist is de cruise control. Binnenin de auto heb je een berg aan ruimte en opbergmogelijkheden. Wat ik persoonlijk erg makkelijk vind is het dubbele dashbord kastje waarvan er 1 gekoeld is. Het verbruik valt mij tot nu toe ook erg mee. Gemiddeld rij ik 1 op 12 met hoofdzakelijk stadsverkeer.
Het enige minpuntje wat ik tot nu zal kunnen bedenken is dat de auto wel iets rumoeriger is dan de fabia echter de roomster is daarin in tegen veel meer auto. Heeft een betere wegligging en heeft meer ruimte. Kwa kosten in de verzekering en de wegenbelasting is de roomster gelijk aan de fabia.
Tot nu toe ben ik dus zeer tevreden over de roomster.
De komende tijd wil ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen met de roomster.

up date

Inmiddels staan er 23000 km probleemloze kilometers op de teller. De roomster rijdt zoals je mag verwachten. Hij schakelt licht en direct, de wegligging is zeer comfortabel en hij stuurt messcherp. Inmiddels ook twee keer met de roomster naar zuid frankerijk geweest. Hier ook geen problemen gehad met de bergen de 1.4 motor deed wat hij moest doen. Het verbruik is gemiddeld 1 op 14/15. In de afgelopen warme zomer is het verbruik met airco aan 1 op 13 geweest. Ik vind dit zeer acceptabel voor deze auto. Verder heb ik momenteel niks verder te melden een up date volgt later weer.