Skoda Octavia Combi 2.0 TDI Elegance Businessline (2010)
Uitvoering | Octavia Combi 2.0 TDI Elegance Businessline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Eerste indruk
Na lang wikken en wegen, natuurlijk ook financieel, is het een Skoda geworden. Ik heb ook met een 1.6 diesel gereden, maar dat leek me met een caravan er achter toch wat mager. Deze uitvoering is heel compleet. Er gaan ook onheils berichten over de 2.0 TDI, maar ik hoop dat die tot het verleden behoren. Ik rij ongeveer 15.000 per jaar en de auto moet dus een hele tijd mee kunnen. Verder voelt het prima aan. Stevige stoelen, een beetje rumoerige motor die erg fel op het gas reageert en meer dan genoeg ruimte voor 2 mensen en een hond. Ben wel benieuwd hoe deze met de caravan zal om gaan.
Ruim 2 jaar later en 30000 km verder een volgende update over de Skoda.
Hij doet het goed, het ging niet feilloos maar voor een auto van nu 5 jaar oud acceptabel.
Brandstofgebruik bij korte ritten is 1 op 15, bij lange ritten tussen de 1 op 20 en 1 op 18 en met de caravan aan de haak 1 op 10. ( Fendt 490 Q max. 1380 kg)
Onkosten waren een nieuwe accu €85-zelf erin gezet.
Twee nieuwe banden-Continental €220
1 x apk met kleine beurt bij Vakgarage €150
1 x apk met grote beurt en nieuwe achterremblokken € 350
Tijdens de voorjaarsvakantie dit jaar sneuvelde in Frankrijk wel de condensor van de airco. Niet leuk als het plus 30 is. Hij is gerepareerd bij een lokale Citroen dealer, werkt weer perfect.
Ik had gekeken op fora in Nederland en de Citroen garage had een prijs opgegeven van €425 wat reëel leek. Uiteindelijk kostte het €475 omdat er ook en drukschakelaar was vervangen.
Ik kon het zien,het was een nieuwe.
De condensor was bij mijn vorige auto ook al stuk gegaan,kostte toen ook ruim €400, daar moet toch nog eens iets op bedacht worden, nu krijgt hij de volle laag van steentjes ed.
Verder ben ik tevreden over de auto, felle motor ( Euro4 zonder "sjoemelsoftware").
Trekt de caravan goed, dat gaat echt makkelijk, alleen de achter vering zakt wel met de caravan aan de haak. Kwestie van beladen en dat is met 2 personen aan boord geen probleem.
Het plan is om de Skoda te houden tot er 150000 op de teller staat, nog 3 jaar dus. Dan kijken we wel wat we dan gaan doen.