Skoda Octavia Combi 1.9 TDI 90pk Comfort (2002)
| Uitvoering | Octavia Combi 1.9 TDI 90pk Comfort |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Bij het zoeken naar een vervanger van de Ford Mondeo heb ik als eerste, binnen het beschikbare budget, geselecteerd op de inhoud van de kofferruimte, daarna op luxe en comfort. Al snel werd duidelijk dat de Octavia overal bovenaan stond in de klasse tot (toendertijd) hfl 52.000. Na 112.000 km kan ik concluderen dat het een goede keus was. De kofferruimte is gigantisch en de drempel is in mijn geval geen enkel probleem. De cruise control is een zegen en de (optionele) climatronic werkt feilloos. Door de cruise control worden de lange afstanden draaglijk en heb ik mijn bekeuringen tot nul gereduceerd! De eerste onderhoudsbeurt was bij 47.000km en de tweede bij 97.000km. Elke 30.000km moet er een liter olie bij en verder is er geen onderhoud! Het enige gebrek tot nu toe was een defekte cruise control-schakelaar een een slecht afgestelde deursluiting. Beide gebreken werden simpel opgelost bij de tweede onderhoudsbeurt. Het gemiddelde verbruik is 1:20 en zelfs met een vouwwagen kan ik dit halen bij 90 à 100km/h. De relatief harde stoelen geven ook op de lange ritten geen problemen, mede door het feite dat er verstelling is van hoogte en lendesteun. Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over; de binnenverlichting komt niet verder dan de voorstoelen en de bediening van de cruisecontrol behoort in het stuur te zitten. Begin volgend jaar mag ik zoek naar een nieuwe auto en ik zie geen reden om over te stappen naar een ander model of merk. Mijn volgende auto wordt de Octavia Kompass.
Defecte cruise control-schakelaar.