Skoda Octavia Combi 1.8 Turbo 20V RS (2003)
Uitvoering | Octavia Combi 1.8 Turbo 20V RS |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Last van een imago? Ja, ik ook. Als men mij 2 jaar geleden verteld had dat ik anno 2004 in een Skoda zou rijden dan had ik iedereen voor gek verklaard.
Inmiddels weet ik beter, ben op zoek gegaan naar een vervangende auto voor mijn werkelijke zeer beroerd rijdende (splinternieuwe) Ford Focus. Ging, op uitnodiging van skoda dealer Den Breejen in Gorinchem, in eerste instantie voor een proefrit met een Octavia Combi TDI 130 pk. Was niet schokkend, maar na wat bladeren in een brochure viel mijn oog op een wat bruut uitziende Octavia. En ja hoor, en RS! De dealer heeft voor mij een proefrit geregeld van een dag met een Octavia Combi RS, wat een machine! Direct de mijne besteld en na 8 weken kon ik rijden.
En wat een commentaar krijg je dan! Wat is dat voor een auto? Stukje rijden? Geweldig! Op 2 dingen na
- de stereo installatie is niet geweldig
- de vering mag nog wel iets stugger.
Inmiddels is de RS onderhanden genomen door ABT en dat heeft een veel hoger koppel opgeleverd plus een ietwat hogere top. Het lukt mij regelmatig om in Nederland stukken boven de 200 rond te blazen, wat een auto (zeker voor het geld).
De auto wordt gebruikt als zakenauto en als gezinsauto en heeft tot nu toe 1 probleempje gehad, een luchtslang losgeschoten van de turbo.
Wat kan ik er verder van zeggen? Niets, ga gewoon proberen.
Tot slot: inmiddels is er ook een Skoda Octavia Combi RS die gebruikt wordt als videoauto door de regionale politie Zuid-Holland Zuid, als dat geen reclame is!
1 keer luchtslang losgeschoten van de Turbo
1 speaker stuk gegaan