Skoda Octavia Combi 1.8 Turbo 20V L&K 4x4 (2003)

Skoda Octavia Combi

UitvoeringOctavia Combi 1.8 Turbo 20V L&K 4x4
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2009

aanschaf auto

Ter vervanging van mijn Ford Focus Wagon van 2006 was ik op zoek naar een aparte auto die wel veel ruimte biedt.

Na lang zoeken kwam ik op internet deze Laurin & Klement uitvoering van de Octavia Combi tegen.

Mede door de zeer complete uitrusting en de motor de knoop doorgehakt en deze auto aangeschaft.

En het is een goede keus geweest, wat een fantastische rijdersauto. Qua rijeigenschappen en afwerking is de Skoda beter dan de Ford.
Alles klinkt solide, geen rammeltjes of kraakjes, helemaal niets van dit alles.

De motor is erg prettig met zijn hoge koppel, enige minpunt is het brandstof verbruik.
Uiteraard logisch icm 4 wielaandrijving, maar een gemiddeld verbruik van rond de 1 op 9 valt mij toch ietwat tegen.

Bij 133.000km heb ik de distributieriem en waterpomp laten vervangen, want het blijkt dat bij de 1.8 T motoren de riem eerder wil knappen dan de opgegeven 180.000km of dat de waterpomp het eerder begeeft.

Ook bij mijn auto bleek dat de waterpomp dusdanig ver gesleten was (schoebjes waren voor driekwart weg en bevond zich in het koelsysteem)dat ik geluk heb gehad de riem en pomp eerder heb laten vervangen.

Voor de rest totaal geen problemen, alles werkt naar behoren.
De stoelverwarming is werkelijk fantastisch.
Zeker afgelopen winter waar we veel last hebben gehad van sneeuw en gladde wegen heeft de 4x4 zijn voordeel bewezen.
Waar mijn buren problemen hadden om 's ochtends naar hun werk te gaan, reden wij zo weg.

Minpunt is het achterhaalde navigatiesysteem. Ondanks software van 2010 is het een traag systeem. Uiteraard is ook dit logisch gezien de leeftijd van het systeem.

Door de 4x4 aandrijving is de kofferruimte kleiner dan bij een normale Octavia Combi door de verhoogde laadvloer, maar nog altijd heb je een zee van ruimte.

Defecte regeleenheid ESP

Auto bevalt nog steeds prima, heb alleen sinds een paar dagen een ABS en ESP storingslampje op het dashboard branden.

Auto uit laten lezen en nu blijkt dat een regeleenheidssensor van het ESP defect is. Totale kosten E 559,- excl. BTW excl. montage........

Dat is even flink balen, maar het moet gerepareerd worden, want bij een volgende APK mogen er geen ABS/ESP lampjes branden.

Auto verkocht

De Octavia heeft plaatsgemaakt voor een Superb uit november 2005 waarover binnenkort meer

PRIVATE LEASE Skoda Octavia