Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine Businessline (2010)
Uitvoering | Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine Businessline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Volg de Skoda rijder
KM 9585: Nou dat was het dan. Dankzij winterse omstandigheden ben ik weggegleden in een dorpje vlakbij Drachten en een lantaarnpaal wou niet aan de kant:
- schade: fikse deuk aan de rechterkant. Koplamp unit gedeeltelijk kapot, knipperlicht kapot en nog erger: 1 van de mooie wielen kun je afschrijven. en het ergste is.. ik reed aangepast want je mocht daar 50 en ik reed 25 - of minder. Dus tja helaas staat hij nu een paar dagen in de werkplaats. Goed nieuws. Al mijn collega's en ik krijgen wel winterbanden :)
Na lang wikken en wegen is uiteindelijk de kogel door de kerk gegaan. De nieuwe lease auto wordt: een Skoda Octavia combi Greenline Business. De shortlist was: Renault Megane wagon, Mazda 6 business wagen en de Golf Variant.
Uiteindelijk dus de Skoda? Waarom? Om de volgende redenen:
- 20% bijtelling
- De facelift
- Toch VAG groep
Ook de werkgever vond dit de beste keuze. Sterker nog alle leaseauto's (voor de vertegenwoordigers uuuh 'accountmanagers') zulle Skoda Octavia's worden.
Dus de 1.6tdi Greenline Business is het geworden. Standaard rijk uitgerust met parkeersensoren achter, navigatie, climate control etc etc. Ik heb nog gekozen voor de volgende opties:
- Elekrische ramen achter
- Bluetooth module
- Sunset (getinte ruiten achter)
Dat was voor mij nog niet genoeg dus als accessoires:
- Het Amundsen systeem ruimde het veld voor Columbus 30G navigatie
- De 15" zijn vervangen voor de 17" Pallas velgen.
Al met al in combinatie met Black Magic Pearl een mooie auto. Bij bestelling in augusutus werd even vermeld dat ik pas in januari zou rijden :( tot die tijd aangewezen op een Toyota Avensis 2.2D Wagon Business leer + navi. Fijne auto maar ja je wilt toch je 'eigen' auto rijden nietwaar?
Maar wat schetsc mijn verbazing? Ik reed door een herfstig Almere ( ik heb er echt niks mee) toen Huiskes Kokkeler uit Haaksbergen meldde dat de Skoda klaarstond. Verbijsterd om hun wrange gevoel voor humor,(ik zou toch pas in januari gaan rijden?) heb ik de dealer gebeld en wat bleek? Ik mocht al gaan rijden. Waarschijnlijk is er een autobestelling in Tsjechie uitgevallen waardoor de mijne is geproduceerd. 27 oktober opgehaald. Al glimmend en wel.
Goed verwelkomt en na een uitgebreide uitleg over alle functies de SD-kaart erin geduwd en weggereden. Al gauw bleken twee knoppen op het multifuntioneel stuur niet te werken. Voor intimi: de pijltjestoetsen.Even teruggegaan naar de dealer en die konden het ook niet vinden. Jammer maar helaas, Bourguignon zou het wel oplossen was mijn idee. Achteraf blijkt nu dat als je e columbus navigatie als accessoire besteld je een type 2010 krijgt en mijn auto is type 2011. Hierdoor werken deze knoppen niet. Als ik 1000 (of de werkgever) zou bijbetalen dan konden ze de 'orginele' columbus monteren. Toch maar niet gedaan.
De eerste 5000 km zijn omgevolgen. De Colombus werkt perfect alleen is hij 1 keer bij Lelystad (..) totaal de bocht uitgevlogen. Hij herkende de ring van Lelystad niet en later toen ik de N209 opreed, de dijk van Lelystad - Enkhuizen meende hij dat hij bij Dronten was en dus ook deze weg werdt niet herkend. Heeft iemand dit ook?
Verder is de auto solide in elkaar gezet. De audio is perfect en de stoelen zijn goed verstelbaar en zitten goed voor mijn lengte (1,88). Tevens is het stuur goed te verstellen. Ik weet dat ik nog weinig kan zeggen ook al heb ik 5000 km in nog geen maand gereden maar hij gedraagt zich uitstekend. Ook een ritje Hamme (B) van 321 achterelkaar door zorgt niet voor vermoeidheid. Ik kan alleen maar zeggen: Volg de Skoda rijder.