Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Ambition Businessline (2010)

Uitvoering | Octavia Combi 1.4 TSI Ambition Businessline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
De perfecte gezinsauto.
We rijden nu 2,5 jaar in deze Skoda en het bevalt uitstekend.
Sterke punten zijn de geweldige aandrijflijn, het relatief gunstige verbruik, de ruimte in de auto en dan vooral de kofferbak, de uitstekende stoelen en de uitgebreide uitrusting met onder andere parkeersensoren en een automatische airconditioning. Minder sterke punten zijn het soms iets te nadrukkelijk aanwezige bandengeruis en het wat saaie interieur.
Ik denk dat het in deze prijscategorie momenteel niet mogelijk is een betere gezinsauto te vinden.
zelf koplampen vervangen
Het enige wat ik met enige regelmaat moet doen (naast tanken en wassen) aan onderhoud is de koplampen vervangen. Hiervoor moet de kunststof koplamphouder losgemaakt worden. De handleiding stelt dat je hiervoor naar de garage moet gaan en ik denk dat een groot aantal mensen dit ook doen want de handleiding is onbegrijpelijk. Gelukkig zijn er op YouTube diverse filmpjes te vinden hoe je dat moet doen want het blijkt een fluitje van een cent.
( bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=Zmx4uhOn5QA).
All season banden
Wie net zoals wij weinig kilometers maakt zou kunnen overwegen 4 seizoenenbanden te gebruiken in plaats van afwisselend winter- en zomerbanden. We rijden al tijden op Goodyear Vector 4Seasons banden‎. De Skoda laat bandengeruis vrij goed horen maar deze band is zeer acceptabel qua geluid, geeft redelijke grip op ijs en sneeuw (maar veel beter dan zomerbanden) en doet het vooral goed op een nat wegdek. http://www.anwb.nl/binaries/pdf/auto/tests/bandentest/winterbandentest-2011/wb11_as175_1.pdf
Het benzineverbruik is met zomerbanden overigens het zelfde. We rijden gemiddeld nog steeds 1 op 15 a 16 en hiervoor doen we niet erg ons best want helaas valt er nog regelmatig een acceptgiro in de brievenbus voor te hard rijden.