Skoda Octavia Combi 1.5 TSI G-TEC Business Edition (2019)

Uitvoering | Octavia Combi 1.5 TSI G-TEC Business Edition |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Eerste 3 maanden
Na de Passat met net geen 200.000km ingerolen te hebben voor deze Octavia op de laatste dagen van 2020 eerste kort verslagje..
Na montage van de winterbanden op de Octavia bleef er rond 80kmh een irritant bijgeluid te blijven komen van de achteras , dacht eerst gecupte banden maar dr bleken de achterwiellagers te zijn.
Voor 80€ 2 SKF achterwiellagers geregeld en zelf gemonteerd en heerlijk stil.
Kort nadien gelijk vuurdoop op langere afstand door een wintersport naar Oostenrijk
Verbruik is ongeveer 1kg lager als de Passat had (ook cng)…tot hier t positieve
Dan het negatieve al kan hier de auto niks aan veranderen..
De brandstofkosten..28/12/20 op dag van ontvangst getankt aan 1,40€/kg voor H+ in Ranst dit ging al best snel naar 1,95€/kg tot de de hel uitbrak die iedereen ondertussen kent
Prijzen cng compleet door het dak tot 5,12€/kg???? in BE
Gelukkig is ondertussen rond 2,50 gezakt maar ik tank nu in NL ja is omgekeerde wereld.
Hier kan auto niks aan doen want rijd gewoon goed merkt dat het motorisch goede vooruitgang is en hoop dat deze auto het evengoed gaat doen als zijn voorganger..
Tot binnenkort
Tijdje verder
ff eerst n toevoeging in de gegevens staat handgeschakeld maar het is 7traps dsg uitvoering.
We zijn 15k verder zonder gekke dingen die aan de auto liggen.
Enige pijnpunt waren de exorbitante prijzen van cng in de lage landlanden.
Auto is zelfs verkocht geweest omdat 100€ cng voor 440km me toch te gek was ik in Belgie.( 5,13€/kg L gas tot 5,81€/kg H gas)
Dus in NL bij bepaalde leveranciers 1.75 tot 2,20€ was de pijn minder maar t omrijden was te gek.
Verkoop werd door andere partij teruggedraaid wegens motorprobleem dus rijden nog steeds Octavia en ondertussen zijn prijzen voor cng weer genormaliseerd en rijden gewoon verder.
Binnenkort winterset eronder en komende tijd gaan er zeker 6.000km in door wintersport ,kerstmarkten en woon werk, komen we toch in de buurt van 30.000km per jaar
Hopende t volgende beurtje zonder veel problemen te bereiken.

Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greentech Ambition | Origineel NL | Airco | Cruise Control | Trekhaak |
- 2018

Skoda Octavia Combi 1.0 TSI Greentech Ambition Business | DSG | Cruise control | NAVI | Bluetooth |
- 2019

Skoda Octavia Combi 1.0 TSI Ambition Business | Navi | PDC V+A | Trekhaak | AppConnect | Cruise | Stoelverw.
- 2019